Arvien vairāk cilvēku paši audzēs dārzeņus un tabaku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Laikā, kad ekonomiskā situācija piespiež cilvēkus taupīt un savilkt jostu, pieaug pieprasījums pēc dārzeņu sēklām un pašaudzējamās tabakas, ceturtdien raksta «Neatkarīgā».

Uzņēmuma «Kurzemes sēklas» pārdevēja Monta Andiņa klāsta, ka šopavasar iedzīvotāji pastiprināti pērk dārzeņu sēklas. «Ja agrāk cilvēki no sākuma apskatīja puķu sēklu stendu un tikai tad pievērsa uzmanību dārzeņu sēklām, tad tagad vispirms izvēlas dārzeņu sēklas un tikai tad skatās, cik var atlicināt puķu sēklām,» stāsta sēklu pārdevēja.

Viņa novērojusi, ka šogad pieprasījums pēc dārzeņu sēklām pieaudzis par 20 procentiem. «Pērk gandrīz visu dārzeņu sēklas — gurķu, kāpostu, tomātu, burkānu, biešu un citas, kā arī sīpolus. Īpaši pieprasīti ir dārzeņi, kurus var saglabāt ziemai vai pārstrādāt,» viņa dalās novērojumos.

Turklāt šogad pirmo reizi pārdošanā ir arī smēķējamās tabakas sēklas. Tās uzņēmums sācis piedāvāt, jo cilvēkiem bijusi pastiprināta interese par šo augu.

Uzņēmums šogad dārzkopjus lutina arī ar vairākiem jaunumiem, piemēram, uz lauka izaudzējamas paprikas un kailsēklu ķirbju sēklām. Šie ķirbji no ierastajiem atšķiras ar to, ka to sēklām nav cietā apvalciņa. Savukārt garšaugu cienītāji noteikti novērtēs citronbaziliku. Daudzi pircēji priekšroku dod netradicionālām dārzeņu formām, piemēram, apaļiem burkāniem vai dzelteniem redīsiem.

Lai gan krīze liek vairāk skatīties uz dārzeņu sēklām, arī puķu mīļotāji šogad nav atstāti bešā. Puķkopjus priecē iespēja iegādāties pildīto lauvmutīšu sēklas, kā arī plašais asteru, samteņu un citu puķu klāsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu