«Murkšķa diena» kļūs par Brodvejas mūziklu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Ziņu, ka šī populārā komēdija tiks pārvērsta mūziklā, intervijā MTV pavēstīja filmas režisors Herolds Reimiss. «Denijs Rubins, kas sarakstījis scenāriju filmai, pašlaik strādā pie tā adaptācijas skatuves versijai,» teicis režisors.

Mūziklu uzvedīs dzejnieks un komponists Stīvens Sondheims, kura kontā ir filmas «Svīnijs Tods» skaņas celiņš. Komēdijas Brodvejas versiju Sondheims gatavojās iestudēt jau pirms pieciem gadiem, taču toreiz neizdevās atrisināt jautājumu par projekta finansējumu.

Atgādinām, ka filma «Murkšķa diena» uz ekrāniem iznāca 1993. gadā. Galvenās lomas tajā atveidoja Bils Murejs un Endija Makdauela. Tās sižets stāsta par kādu televīzijas žurnālistu, kas atbrauc uz mazu Pensilvānijas štata pilsētiņu, lai TV atspoguļotu «Murkšķa dienas» svētkus, un nokļūst «laika slazdā», kas liek atkal un atkal izdzīvot šo dienu.

Denijs Rubins un Herolds Reimiss par filmas scenāriju saņēma BAFTA balvas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu