Dālderis: iespēju robežās turpināsim darbu pie koncertzāles projekta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kultūras ministrs Ints Dālderis nosūtījis vēstuli Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim, Valsts akadēmiskajam korim «Latvija» un Valsts kamerorķestrim «Sinfonietta Riga», kurā informē mūziķus, ka Kultūras ministrija iespēju robežās turpinās darbu pie Rīgas koncertzāles projekta. Tomēr esošajos finanšu apstākļos nav iespējama šā projekta strauja virzība, informē ministra pārstāve Dace Vizule.

«Mana dziļa pārliecība ir tāda, ka Rīgas koncertzāles projekts tiks īstenots turpmāko piecu līdz desmit gadu laikā, un pēc uzcelšanas šī ēka un kultūras funkcija, kuru tā pildīs, pozitīvi pārliecinās pat vislielākos skeptiķus. Nav normāli, ka Latvijā, ar kuras pasaules līmeņa muzikālo kultūru mēs pamatoti lepojamies, nekad nav uzbūvēta neviena koncertzāle. Rīgas koncertzāle būs jaunradīta kultūras un arhitektūras vērtība, kas kļūs par vienu no izcilākajām Latvijas atpazīstamības zīmēm pasaulē un mūsu cilvēku lepnuma objektu. Taču līdz šā projekta īstenošanai vēl ejams ilgs ceļš,» norāda Dālderis.

Ministrs skaidro, ka diemžēl nevar atsaukties uz mūziķu un kultūras cilvēku izteikto mudinājumu turpināt Rīgas koncertzāles projektēšanas darbus iepriekš paredzētajā apjomā un tempā, jo valsts finanšu situācija pēdējos mēnešos ir strauji pasliktinājusies. Vēstulē ministrs atzīmē, ka «tas, kas šķita finansiāli iespējams vēl pērnā gada trešajā ceturksnī, vairs nav iespējams patlaban. Lai gan koncertzāles projektēšanas sākšana 2008. gadā bija paredzēta iepriekšējās valdības rīcības plānā un atbilstoši tam arī tika noslēgts līgums par projektēšanas darbiem, šobrīd mums nav iespēju tos finansēt paredzētajā apjomā. Ir jāmeklē veids, kā projektu īstenot lēnākā tempā un pakāpeniskāk».

Ministrs uzsver, ka Kultūras ministrija meklēs iespējas, kā turpināt darbu pie Rīgas koncertzāles projekta, taču lēmums par Kultūras ministrijas priekšlikumiem projekta turpmākajai virzībai tiks pieņemts pēc rūpīgām konsultācijām ar mūziķiem, būvniecības ekspertiem un sabiedrības pārstāvjiem. Tāpat ministrs mudina mūziķus aktīvāk iesaistīties sabiedriskajā diskusijā par Rīgas koncertzāles projekta nākotni.

Kā zināms, piektdien juridiski izbeigts līgums par Rīgas koncertzāles projektēšanas darbiem ar arhitektu biroju «SZK.AB».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu