Salviju pievienos aizliegto narkotisko vielu sarakstam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padome ceturtdien nolēmusi, ka paātrinātā kārtībā Latvijā kontrolējamo narkotisko, psihotropo vielu un prekursoru sarakstam jāpievieno jaunas atkarību izraisošas vielas - Salvija, Kraton un Spice, informē Iekšlietu ministrija.

Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas pārstāvi sēdē norādījuši, ka , ka kontrolējamo vielu sarakstos iekļaujamās vielas, to skaitā arī Salvia divinorum un Salvinorum A, gūst aizvien lielāku popularitāti sevišķi jauniešu vidū un kļūst aizvien plašāk pieejamas.

«Jo vēlāk tās tiks iekļautas kontrolējamo vielu sarakstos, jo lielāks kaitējums tiks nodarīts sabiedrības veselībai, bet to plašā izplatība vēlāk tikai apgrūtinās kārtību sargājošo institūciju darbu narkomānijas mazināšanā,» skaidroja ministrijas koordinācijas un kontroles departamenta direktora vietnieks.

Savukārt tiesībaizsardzības institūciju rīcībā pērn nonāca informācija, ka tirdzniecībā interneta portālos un dažos veikalos pieejamas jaunas atkarību izraisošas vielas un to maisījumi, kas tautā pazīstami kā Salvija, Kratom, Spice, taču šīs vielas kontrolējamo vielu sarakstos tās joprojām nav iekļautas, līdz ar to ne policija, ne muita nevar apkarot šo vielu izplatīšanu un lietošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu