Demakova vasarā varētu pieņemt lēmumu par turpmāku darbību politikā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Bijusī kultūras ministre Helēna Demakova Tautas partijas (TP) valdē varētu atgriezties vasaras vidū, bet par turpmāko darbību aktīvajā politikā un iespējamo kandidēšanu nākamajās Saeimas vēlēšanās viņai pēc tam pašai jāpieņem lēmums.

To intervijā aģentūrai BNS pastāstīja TP līderis Mareks Segliņš.

«Mums ar Helēnu [Demakovu] ir bijusi saruna par viņas turpmāko iespējamo darbību partijā. Es zinu, ko mēs esam vienojušies - ja nekas nav mainījies, tad Helēna pēc tam, kad būs savedusi kārtībā veselības lietas, atgriezīsies un darbosies Tautas partijas valdē, bet tas varētu būt jūnijs, jūlijs,» TP vadītājs norādīja un piebilda, ka patlaban bijusī kultūras ministre darbu partijā ir apturējusi uz sešiem mēnešiem.

Savukārt uz jautājumu, vai nākotnē partija atkārtoti Demakovu varētu virzīt darbam Saeimā un valdībā, Segliņš vien atbildēja, ka lēmums par dalību aktīvajā politikā bijušajai ministrei vispirms jāpieņem pašai.

«Pašā tuvākajā laikā nē, bet vienmēr arī ir jautājums par motivāciju - ļoti daudz izšķirs pati Helēna, vai viņai ir motivācija darboties vēl politikā.. Politika ir tāda nodarbe, kur arī kādā brīdī var tas viss ļoti apnikt un vairs negribēties būt nekādā sakarā ar politiku.. Tādēļ Helēnai pašai jālemj, vai viņa vēl grib startēt vēlēšanās,» viņas partijas biedrs atzina.

Jau vēstīts, ka Demakova no amata atkāpās janvāra vidū, kad asu kritiku izpelnījās aģentūras «Jaunie «Trīs brāļi"» («j3b») gada nogalē noslēgtais vairākus miljonus latu vērtais līgums par Rīgas koncertzāles būvprojekta izstrādi. Demakova amata pamešanu skaidroja ar veselības problēmām, kas viņai traucētu pildīt ministra pienākumus.

Savukārt «Neatkarīgā Rīta Avīze» iepriekš vēstīja, ka bijusī kultūras ministre atradusi jaunu nodarbi, pievēršoties akadēmiskajam darbam - patlaban viņa lasa lekcijas Latvijas Mākslas akadēmijā, kur topošos mākslas speciālistus apmāca mākslas menedžmenta jautājumos.

Jau pirms kļūšanas par ministri viņa lekcijas lasīja arī Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultātē. Demakova ir bijusi LU Svešvalodu fakultātes kultūras vēstures pasniedzēja, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Kultūras un mākslas zinātniskās informācijas daļas vecākā redaktore un savulaik Ārzemju mākslas muzejā strādājusi par apkopēju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu