Aizvadīts MX1 Turcijas «Grand Prix» posms

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: motocrossmx1.com

Aizvadītajā svētdienā Stambulā norisinājās pasaules motokrosa čempionāta vēsturē pirmais Turcijas «Grand Prix», kas bija trešais čempionāta posms.

Sacensības Turcijā pierādīja, ka cīņa par čempiona titulu vēl tikai uzņem apgriezienus un ka čempiona titula pretendentu saraksts vēl mainīsies vairākkārt un jebkuri minējumi par vietu sadalījumu sezonas noslēgumā ir pilnīgi lieki.

Stambulas motokrosa trasē savu meistarību lieliski pierādīja divkārtējais MX2 klases pasaules čempions, itālis Antonio Cairoli no «Yamaha Red Bull De Carli» komandas, kurš šosezon startē MX1 klasē. Viņš, startējot no pirmās starta vietas, abos braucienos lieliski nosargāja līderu pozīciju un izcīnīja divas uzvaras, kas tam ļāva kļūt par čempionāta kopvērtējuma līderi.

Pirmajā sacensību braucienā cīņas par līdera pozīcijām faktiski nebija, jo Cairoli uzreiz pēc starta izvirzījās pārliecinošā vadībā un finišu sasniedza teju vai astoņas sekundes (7.965) pirms tuvākā sekotāja, beļģa Stīva Ramona. Pirmajā braucienā zemāko vietu uz goda pjedestāla izcīnīja beļģis Kevins Strijboss, kurš ir atguvies pēc ceļgala izmežģījuma čempionāta pirmajā posmā un kurš lieliski spēja aiz sevis noturēt pagājušās sezonas čempionu, itāli Deividu Filipertu un līdzšinējo čempionāta līderi, beļģi Kenu Dedīkeru.

Otrais MX1 klases sacensību brauciens nebūt nebija tik mierīgs – tajā notika ļoti sīva cīņa par vietu sadalījumu pirmajā trijniekā. Startā Cairoli izvirzījās vadībā, taču viņam uz papēžiem mina čempions Deivids Filiperts. Abi sportisti sīvi cīnījās un vairākkārt viens otru apsteidza, taču īsi pirms finiša Cairoli izdevās palielināt savu pārsvaru, jo Filipertam nācās aizstāvēties pret uzbrukumiem, kurus sarīkoja Ramons, kurš lielāko daļu sacensības bija vērojis abu līderu divkauju no aizmugures un bija sakrājis pietiekami daudz informācijas par abu braucēju kļūdām.

Arī šī divkauja beidzās bez pārsteidzošiem rezultātiem – Filiperts finišēja otrais, Ramons – trešais. Taču līderu trijnieks, cīnoties uz ātruma limita robežas, šajā braucienā bija no sekotāju grupas atrāvies par aptuveni trīsdesmit sekundēm.

Ivo Šteinbergs Turcijas «Grand Prix» spēja izcīnīt 25. un 24. vietu, bet Fīlips Kempelis pirmajā braucienā uzrādīja 26. rezultātu, bet otrajā braucienā izstājās, ierindojoties 31. vietā.

MX1 klases kopvērtējumā Antonio Cairoli ar 98 punktiem ieņem līdera pozīcijas, taču ar 94 punktiem viņam seko Kens Dedīkers, un ar 88 punktiem - Deivids Filiperts. Motociklu ražotāju ieskaites līderu pozīcijas ieņem Yamaha.

Turcijas «Grand Prix» pirmos čempionāta punktus MX2 klasē izdevās izcīnīt latvietim Matīsam Karro – viņš abos braucienos spēja finišēt 13. vietā un savā kontā iegūt pirmos 16 punktus. Augustam Justam gan pirmo punktu izcīnīšana vēl ir priekšā. Šoreiz pirmajā braucienā viņš uzrādīja 30. rezultātu, bet otrajā braucienā veica trīs apļus un izstājās, paliekot 36. vietā.

MX2 klases kopvērtējumā ar 108 punktiem līderis ir Gotjē Paulins, viņam ar 103 punktiem seko Marvins Maskvins un ar 78 punktiem itālis Davids Garniers. Motociklu ražotāju ieskaites līderu pozīcijas ieņem Kawasaki.

Nākamais Pasaules motokrosa čempionāta posms Beneluksa «Grand Prix» notiks 26. aprīlī Valkensvardas trasē. Plašāka informāciju par Pasaules motokrosa čempionātu ir iespējams atrast oficiālajā mājas lapā «motocrossmx1.com.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu