Talkā varētu piedalīties ap 100 000 iedzīvotāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Sestdien no pulksten 10 rītā visas Latvijas teritorijā notiek grandiozā vides sakopšanas akcija Lielā talka. Ņemot vērā milzīgo atsaucību un koordinatoru aktivitāti, organizatori prognozē, ka talkot dosies ap 100 tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju, portālu «Apollo» informēja Valsts kancelejā.

Aktuālā informācija liecina, ka talkai pieteikušies 798 koordinatori, tostarp 374 pašvaldības, 265 skolas, 147 organizācijas un uzņēmumi, kā arī 12 augstākās izglītības mācību iestādes.

Daudz talcinieku un domu biedru grupu plāno individuālus pasākumus, sakopjot privātās vai pašvaldību nenozīmētās teritorijas. Privātajās teritorijās par atkritumu izvešanu atbild paši talkotāji. Organizēta atkritumu izvešana tiks nodrošināta no Lielajai talkai pieteiktajām publiskajām vietām, saskaņojot to ar savu pašvaldību, Latvijas Valsts mežiem vai Latvijas Valsts ceļiem. Šos atkritumus poligoni pieņems bez maksas no 18.līdz 21.aprīlim (ieskaitot).

Vienlaikus Lielās talkas organizētāji aicina ikvienu talkotāju uz pasākumu ierasties labā noskaņojumā, piemērotā apģērbā un līdzi ņemot talkošanas inventāru. Bezmaksas maisu un cimdu pāri vēl iespējams saņemt «Rimi» un «Superneto» veikalos, kā arī trīsdesmit sešos «Tele 2» klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

Lielās talkas organizatori iedzīvotājiem vēl lustīgu talkošanu, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu