Notiks otrais koncerts ciklā «Kamermūzika Kamīnzālē»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jāņa Akuratera muzejā, turpinot sadarbību ar Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu, 23. aprīlī plkst. 18.00 notiks otrais koncerts ciklā «Kamermūzika Kamīnzālē». Koncerta programmā būs krievu komponistu Sergeja Rahmaņinova, Pētera Čaikovska un Nikolaja Metnera skaņdarbi, informē J. Akuratera muzeja vadītājas vietniece Maira Valtere.

Izpildītāji būs muzikālā ģimene, kura ir cieši saistīta ar Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu: Andris Pauls, Lelde Paula un Jānis Pauls.

Koncerts «Kamermūzika Kamīnzālē» notiks Jāņa Akuratera muzejā Rīgā, O. Vācieša ielā 6a, 23. aprīlī plkst. 18.00.
Pasākumā ieeja par ziedojumiem.

Pianiste Lelde Paula (1958) ir Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas klavieru nodaļas pedagoģe un koncertmeistare kopš 1980. gada. Lelde Paula pati savulaik ir beigusi šo skolu, absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatoriju un papildinājusies Maskavā Gņesinu muzikāli pedagoģiskajā institūtā. Lelde Paula ir strādājusi par pasniedzēju arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedrā (1991–2005), kā soliste uzstājusies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras rīkotajos koncertciklos «Visi J. Brāmsa klavierdarbi» (2003–2004), «32 L. van Bēthovena sonātes klavierēm» (1999–2000), «Visas S. Prokofjeva klaviersonātes» (1994). Vairākkārt viņa ir saņēmusi Latvijas Kultūras ministrijas atzinību par audzēkņu sagatavošanu starptautiskajiem jauno izpildītāju konkursiem.

Vijolnieks Andris Pauls (1957) ir Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas kameransambļa pedagogs kopš 1988. gada. Tāpat kā Lelde Paula arī viņš pats ir savulaik beidzis šo skolu un tālāk turpinājis studijas Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijā. Pēc tam papildinājies N. Rimska-Korsakova Ļeņingradas Valsts konservatorijā. Kopš 1978. gada ir Latvijas filharmonijas kamerorķestra koncertmeistars, bijis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēks (1995–1997). Andris Pauls ir spēlējis solo ar Latvijas Filharmonijas un Vidzemes kamerorķestrī, muzicējis klavieru trio (kopā ar L. Paulu un P. Plakidi), stīgu kvartetā (kopā ar V. Vucāni, V. Avramenko, Ē. Kiršfeldu), klarnetes kvintetā (kopā ar U. Lipski, J. Bulavu, L. Veldri un O. Štālu), ansamblī «Artadox» (kopā ar M. Kūli, L. Antoņeviču, O. Štālu, L. Veldri, J. Zilberu). Duetā ar Leldi Paulu ir spēlētas 10 kamermūzikas programmas (Mocarta, Bēthovena, Brāmsa, Šūmaņa, Šūberta, Bartoka, Grīga, Nilsena un citu komponistu vijoļsonātes).

Čellists Jānis Pauls (1987) arī ir beidzis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu un pašlaik ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas students. 2007. gadā viņš kopā ar Rasu Kumsāri un Rihardu Plešnovu ieguva 1. vietu Starptautiskajā kameransambļu konkursā «Nova Musica».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu