Latvijas bērniem vieni no sliktākajiem dzīves apstākļiem Eiropā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Eiropā laimīgākie bērni dzīvo Nīderlandē un Skandināvijā, bet Lielbritānijas Bērnu nabadzības novēršanas grupas (CPAG) veidoto bērnu labklājības sarakstu noslēdz Latvija, Lietuva un Malta.

Sarakstu pēc bērnu aizsardzības organizācijas CPAG pasūtījuma veidojuši Jorkas universitātes pētnieki, analizējot 43 atsevišķus kritērijus, sākot no jaundzimušo mirstības līmeņa un aptaukošanās rādītājiem un beidzot ar nabadzības un mājokļu problēmām.

Pētījumā pārsvarā izmantoti dati par 2006. gadu.

Vislabākā dzīve bērniem ir Nīderlandē, kas izvirzījās vadībā visās kategorijās, bet Skandināvijas valstis augstu līmeni sasniegušas, pateicoties zemajam bērnu mirstības līmenim negadījumos.

Zviedrijas, Norvēģijas, Īslandes, Somijas un Dānijas bērni vecumā līdz 19 gadiem, salīdzinot ar saviem Eiropas vienaudžiem, arī mazāk aizraujas ar «riskantu uzvedību» — agrām seksuālām attiecībām, smēķēšanu, dzeršanu un narkotiku lietošanu.

Norvēģijā ir bērniem vislabākie mājokļu apstākļi un labiekārtotākā apkaime, savukārt Latvijā šie apstākļi ir vissliktākie Eiropā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu