Cūku mēris Meksikā, iespējams, izraisījis 81 cilvēka nāvi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cūku mēris Meksikā, iespējams, izraisījis jau 81 cilvēka nāvi, sestdien pavēstīja veselības aizsardzības ministrs Hosē Anhels Kordova.

Kopš 13 aprīļa «reģistrēts 81 nāves gadījums, kas, iespējams, ir saistīts ar šo vīrusu, kur tikai 20 gadījumos ir veiktas virusoloģiskās pārbaudes,» sacīja ministrs.

Ekspertus satrauc fakts, ka lielākā daļa mirušo ir vecumā no 25 līdz 45 gadiem, jo parasti no gripas mirst gados veci cilvēki un mazi bērni.

Patlaban mediķi veic pārbaudes vēl 1324 pacientiem, kam konstatēti gripas simptomi.

Lai izvairītos no jauniem inficēšanās gadījumiem, skolas Mehiko pilsētā un pavalstī slēgtas vismaz līdz 6.maijam, pavēstīja ministrs. Skolas slēgtas arī Sanluisas Potosi pavalstī Meksikas vidienē, kur konstatēts trešais augstākais saslimšanas gadījumu skaits.

Pastāv risks, ka šis cūku mēra uzliesmojums var kļūt par pandēmiju, uzskata Pasaules Veselības organizācijā, brīdinot, ka tas var izplatīties visā pasaulē.

ASV jau konstatēti 10 inficēšanās gadījumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu