Uz Zemitānu tilta Rīgā plāno ierīkot sabiedriskā transporta joslu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Zemitānu tilta Rīgā, virzienā uz centru plānots ierīkot sabiedriskā transporta joslu, liecina Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputātiem sagatavotā informācija.

Kā vēstulē norāda Rīgas domes Satiksmes departaments, viens no pamatvirzieniem sabiedriskā transporta attīstības un prioritātes nodrošināšanai ir atsevišķu joslu noteikšana, kuras ļauj tam apbraukt sastrēgumus un, tādejādi, samazināt maršruta veikšanas ilgumu.

Atbilstoši pamatnostādnēm par sabiedriskā transporta joslu ierīkošanu Rīgā viena no šādām vietām ir Zemitānu tilts virzienā uz pilsētas centru 850 metru garumā.

Saskaņā ar pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» sniegto informāciju sastrēgumstundu laikā uz Zemitānu tilta ir būtiski sabiedrisko transporta grafiku izpildes kavējumi. Pozitīva lēmuma gadījumā šīs joslas ierīkošana tiks realizēta no Rīgas pilsētas budžetā piešķirtajiem līdzekļiem līdz šī gada 1.maijam.

Priekšlikums izveidot sabiedriskā transporta joslu uz Zemitānu tilta ir izskatīts un atbalstīts Konsultatīvajā padomē par satiksmes organizāciju Rīgā.

Komitejas deputāti par sabiedriskās joslas ierīkošanu uz Zemitānu tilta lems otrdien, 11.martā.

Jau ziņots, ka Satiksmes departaments nolēmis ierīkot vairākas jaunas sabiedriskā transporta joslas, kā arī vairākās pilsētas vietās atbrīvot tramvaju sliežu ceļus.

Sabiedriskā transporta joslu ierīkošana Rīgā šajās vietās sastrēgumus palielinās par 15%, iepriekš žurnālistiem preses konferencē atzina satiksmes eksperts Atis Vancovičs.

Vancovičs norādīja, ka, palielinot priekšrocības sabiedriskajam transportam, tiks apgrūtināta privāto transportlīdzekļu satiksme.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu