Būs «Opel Corsa» 4x4 modelis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Adam Auto

Opel ir beidzot nolēmis pievienoties to autoražotāju saimei, kuri piedāvā pircējiem nelielus 4x4 automobiļus. Tādēļ drīz tirgū nonāks arī ārkārtīgi populārā modeļa Opel Corsa 4x4 versija.

Corsa4x4 būs ekonomiska automašīna ar zemu CO2 patēriņu. Ir plānots, ka Corsa 4x4 būs konkurente tādiem modeļiem kā Fiat Sedici un Suzuki SX4, kā arī topošajai Fiesta SUV. Tās izskatā ar lielajiem buferiem, metāla kartera aizsargu un integrētiem lukturiem parādīsies jaunā Corsa saimes modeļa robustais raksturs. Šo iespaidu vēl vairāk pastiprina izvirzītās riteņu arkas un sliekšņi ar pastiprinātu plastmasas apšuvumu. Kad gatavais modelis parādīsies tirgū 2010. gadā, tam, visticamāk, būs daudz kopīga gan šasijas ziņā, gan salona dizainā ar Chevrolet konceptautomobili T2X, kurš jau piedzīvoja savu pirmizrādi 2005. gada Seulas autoizstādē. Gluži kā Opel Antara zināmā mērā ir Chevrolet Captiva ideju pārņēmēja, arī Opel Corsa kļūs par daļu no General Motors īstenotas programmas- tā tiks ražota uz vienas platformas ar vēl vairākiem GM modeļiem, to skaitā, iespējams, arī jaunā Meriva.

Jaunā 4x4 modeļa dzinēji tiks izveidoti, balstoties uz patreizējās Corsa dzinēju gammas pamata ar tās ekonomiskajiem turbo benzīna dzinējiem un populārajiem 1,3 l un 1,7 l CDTI turbodīzeļdzinējiem.

Corsa 4x4 tiks ražota Opel rūpnīcā Antverpenē, Beļģijā. Pirmā parādīšanās plašākai publikai varētu būt gaidāma 2009. gadā, kamēr tirdzniecība tiks uzsākta gadu vēlāk.

Lielākā Opel dīlera Baltijā SIA «Adam Auto» Opel tirdzniecības vadītājs Zigurds Liepa ir sajūsmināts par gaidāmo modeli. «Corsa ir viens no visvairāk pārdotajiem automobiļu modeļiem mūsu autosalonā, ne tikai pateicoties tā labajai cenai, bet arī interesantajam dizainam, lieliskajiem tehniskajiem rādītājiem un ekonomiskumam. Tagad, kad piedāvājumā ir arī Corsa Van komercautomobilis, Corsa ir arī ārkārtīgi ietilpīga automašīna. Vienīgais, kā pietrūkst, ir 4x4 versija cilvēkiem, kuri vēlas apvidus automobili par pieejamu cenu. Prieks, ka šāds automobilis beidzot tiks radīts. Žēl, ka vēl tik ilgi jāgaida, taču domāju, ka rezultāts būs gaidīšanas vērts,« apgalvo Z.Liepa.

SIA «Adam Auto» ir lielākais Opel, Chevrolet un SsangYong dīleris Baltijā. 2007. gadā SIA «Adam Auto» svinēs savu 10 gadu jubileju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu