Jānis Vinters: Brauksim, kā mācēsim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rallijreida komanda Rīga

Latvijas motobraucējs Jānis Vinters pirms gaidāmā starta nākamā gada Dakāras rallijreidā atzina, ka viņa tehnika būs gandrīz tikpat laba kā rūpnīcu komandu braucējiem, tāpēc labu rezultātu sasniegšanai daudz būs atkarīgs no viņa paša braukšanas.

Rallijreids Lisabona-Dakāra sāksies nākamā gada 5.janvārī un turpināsies līdz 20.janvārim. Šī būs piektā reize, kad sacensībās piedalīsies Latvijas pārstāvji.

«Nākamais gads ir jubilejas ne tikai Latvijas valstij, bet arī Dakāras rallijreidam, jo mēs tur piedalīsimies piekto reizi,» preses konferencē izteicās Rīgas mērs Jānis Birks. «Rīgas dome šo pasākumu atbalsta visu laiku, un, lai gan sākumā es uz to skatījos skeptiski, tagad esmu pārliecināts, ka tā ir pareizā izvēle, jo palīdz popularizēt Rīgas tēlu un atpazīstamību pasaulē.»

Šogad Latviju sacensībās pārstāvēs motobraucēji Jānis un Einārs Vinteri, kā arī automašīnu ekipāžas Māris Saukāns/Didzis Zariņš, Jānis Āzis/Ainārs Princis, Andris un Krists Feldmaņi, Jānis Naglis/Agris Pētersons un Aldis Vilcāns/Artūrs Masteiko.

Pirmās trīs no šīm ekipāžām pārstāv rallijreida komandu «Rīga». Saukāna/Zariņa, kā arī Feldmaņu ekipāžas brauks ar praktiski identiskām «OsCar» automašīnām, savukārt Āzim/Princim automašīna būs pilnīgi jauna un līdz ar to labāka.

Savukārt Vinteri no «JV Mototeam Riga» komandas brauks ar motocikliem, kas ir praktiski identiski rūpnīcu komandu motocikliem, tomēr to jauda ir par 10ZS mazāka.

«Bez sponsoru atbalsta mēs nevarētu startēt, lai cik spēcīgi arī būtu,« uzsvēra Vinteru komandas menedžeris Jānis Gaigals. «Šogad Jānim Vinteram būtu jāuzvar tas Vinters, kas brauca pagājušajā gadā, un arī Eināram būtu jābrauc labāk, jo tehnika ir labāka. Lai gūtu uzvaru Dakārā, ir nepieciešama tehnika, pieredze un veiksme. Pirmie divi mums ir, bet vēl nepieciešama veiksme.»

Šogad rallija kopvērtējumā Jānis Vinters uzvarēja divos posmos, kopvērtējumā ierindojoties sestajā vietā, savukārt Einārs Vinters, debitējot šajās sacensībās, ieņēma 14.vietu. Savukārt automašīnu kopvērtējumā Andra Dambja/Didža Zariņa ekipāža izcīnīja 26.vietu, bet Āža/Prinča - 33.vietu.

«Izmaksas ir ievērojamas. Vienai automašīnai, kur apkalpojošajā personālā ietilpst četri mehāniķi un pavadošā mašīna, tas izmaksā 56 tūkstošus eiro (39,3 tūkstošus latu). Kā arī mums ir pasūtīta degviela par 18 tūkstošiem eiro (12,6 tūkstošiem latu),« pastāstīja Jānis Āzis. «Dakāra ir ievērojamas sacensības, jo tur ir vislielākā valstu un sportistu pārstāvniecība no visām autosporta sacensībām. Šogad paredzams, ka uz starta kopā stāsies 570 motociklu, vieglo vai smago automašīnu ekipāžas no 50 valstīm.»

«Dakārai esam gatavojušies visu gadu, izņemot dažus mēnešus, kad man bija trauma,« uzsvēra Jānis Vinters. «Brālis arī sacensībām ir gatavs un šogad pat uzvarēja Baltijas enduro čempionātā. Mums ir jauna, labāka tehnika, ar kuru brauksim, kā mācēsim.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu