Haralds Šlēgelmilhs debitē Āzijas GP2

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.s-racing.lv

Latvijas autosportists Haralds Šlēgelmilhs nedēļas nogalē – 19. un 20.janvārī – Apvienotajos Arābu Emirātos, Dubajas trasē aizvadīs Āzijas GP2čempionāta oficiālos izmēģinājumus. Šajos testos piedalīsies visasjaunizveidotā čempionāta komandas un šī būs pirmā reize, kad Dubajas trasēnotiks oficiāli GP2 automobiļu braucieni.

Haralds Šlēgelmilhs, kurš startēs itāļu komandas «Trident Racing» sastāvā,pēc šīs testu sesijas turpat Dubajā aizvadīs arī otru izmēģinājumu sēriju,kas notiks 22. un 23. janvārī. Pēc testiem Āzijas GP2 čempionātam gaidāmalielā debija – 25. un 26. janvārī tiks aizvadīts pirmais no pieciem «AsianGP2» čempionāta posmiem.

Āzijas GP2 čempionātā paredzēti pieci posmi – desmit ieskaites braucieni. Pirmajā posmā uz starta stāsies 18 dalībnieki. Tiek prognozēts, ka sportistu skaits augs. Čempionāta viens no sākotnējiem nosacījumiem ir, ka katrā komandā ir jābūt vismaz vienam Āzijas reģiona sportistam. Prakse pierādīja,ka nepieciešamo budžetu dalībai čempionātā pagaidām spēj savākt nelielsskaits šādu pilotu. Haralda Šlēgelmilha komandas biedrs būs ķīnietis Ho PinsTungs.

Haralds Šlēgelmilhs plāno aizvadīt visu Āzijas GP2 čempionātu, bet vasarassezonā tās pašas «Trident Racing» komandas sastāvā startēs Formula Master čempionātā. «Priecājos, ka mana jaunā komanda ir perspektīva, spēcīga un arnopietniem mērķiem,» saka Haralds Šlēgelmilhs. ««Trident Racing» aizvadīja milzīgu prezentācijas pasākumu Milānā, kas pievērsa lielu uzmanību. Āzijas GP2 čempionātam esam labi sagatavojušies. Komandas biedram Ho Pinam Tungamir ievērojams Ķīnas kompāniju finansiālais atbalsts, kas atstās pozitīvu iespaidu uz komandas un, attiecīgi, manām iespējām cīnīties par pēc iespējas augstāku rezultātu. Iespēja aizvadīt vienā gadā uzreiz divus augstvērtīgus čempionātus ir unikāla, jo tādā veidā speru nevis vienu, bet trīs soļus pretī savam galvenajam mērķim – F 1.»

Āzijas GP2 čempionāta notikumu kalendārs:
19., 20. janvāris, AAE, Dubaja, Oficiālie izmēģinājumi
22., 23. janvāris, AAE, Dubaja  Oficiālie izmēģinājumi
25., 26. janvāris, AAE, Dubaja 1. posms
16., 17. februāris, Indonēzija, Sentula 2. posms
22., 23. marts, Malaizija, Sepanga 3. posms (kopā ar F1)
5., 6. aprīlis, Bahreina, 4. posms (kopāar F-1)
11., 12. aprīlis, AAE, Dubaja, 5. posms

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu