«Statoil» uzsāk izglītojošu kampaņu par plastmasas maisiņu izmantošanas lietderību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Degvielas mazumtirgotājs SIA «Latvija Statoil» («Statoil») uzsācis izglītojošu kampaņu visās «Statoil» degvielas uzpildes stacijās (DUS) ar aicinājumu pircējiem pārdomāt plastmasas maisiņu lietderību, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Februārī visās «Statoil» DUS autobraucējus uzrunās informatīvi materiāli ar jautājumu, «Vai tavam pirkumam tiešām nepieciešams maisiņš?«, un «Statoil» cer, ka ar kampaņas palīdzību izdosies panākt, lai apkārtējā vidē vairs nenonāktu 27 tonnas plastmasas maisiņu gadā.

«Pēdējo desmit gadu laikā mūsu sabiedrībā veidojies ieradums bezrūpīgi izmantot tirdzniecības vietās piedāvātos bezmaksas maisiņus, un to ir grūti mainīt,» sacīja «Statoil» izpilddirektore Baiba Rubesa, norādot, ka DUS varētu būt pirmā vieta, kur mainīt iepirkšanās paradumus.

Autobraucēju pirkumi parasti ir nelieli, tikai dažas preces, un to iesaiņošanai taču nav nepieciešams vēl atsevišķs maisiņš, uzskata Rubesa, norādot, ka automašīnā ir ērti vadāt līdzi rezerves maisiņu vai iepirkumu grozu, ko izmantot ikreiz, kad jāpārnes lielāks daudzums preču.

«Ar kampaņas palīdzību vēlamies atgādināt bēdīgo proporciju - plastmasas maisiņš tiek izmantots varbūt tikai desmit minūtes, bet apkārtējā dabā tas paliks vēl turpmākos 500 gadus,» sacīja Rubesa.

Kampaņa ir nākamais solis «Statoil» programmā, lai īstenotu to, ka pilnībā viss «Statoil» piedāvātais ātro uzkodu un iepirkumu iesaiņojums būtu ražots tikai no videi draudzīgiem materiāliem, sacīja Rubesa. Līdz šim pārdošanā jau ieviestas pircēju iecienītās trīsstūrveida maizes «bio» iepakojumā, kuru materiāls īsā laika posmā pilnībā sadalās apkārtējā vidē, un drīzumā plānots ieviest arī «Statoil» DUS iepirkuma maisiņus, ražotus no videi draudzīga materiāla.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu