Prognozē drīzu maksas noteikšanu par iebraukšanu Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pilsētas attīstības tendences liek domāt, ka drīz būsim spiesti nonākt līdz maksas noteikšanai par iebraukšanu Rīgas centrā, laikrakatā «Dienas Bizness» prognozē arhitektu biroja «Arhis» vadītājs Andris Kronbergs.

Kā otru transporta plūsmas atvieglojošu elementu Kronbergs min «park and ride» sistēmas ieviešanu. Viņš uzskata, ka šādas sistēmas ieviešana atslogotu satiksmi uz Rīgas tiltiem.

Kronbergs norāda, ka Rīgas galvenā arhitekta kolēģija atbalstījusi Daugavas kreisā krasta telpiskās un funkcionālās attīstības skici, tomēr eksperti ir izteikuši bažas par transporta un komunikācijas plānošanu nākotnē.

Šobrīd ceļu tīklu un modernu krustojumu ir aizkavējusies, tāpat aizkavējusies ir sabiedriskā transporta tīkla attīstība.

Kolbergs norāda, ka Pārdaugavas kreisā krasta attīstības vīzijā ir redzami vairāk jauni centri, tādēļ nepieciešama arī jaunu tramvaju līniju izveide, kas atslogotu satiksmi pār tiltiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu