Katram otrajam austrietim pieder automašīna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušā gada beigās Austrijā bija reģistrēti 4,25 miljoni vieglo automašīnu, un tas nozīmē, ka katram otrajam austrietim, ieskaitot zīdaiņus un simtgadniekus, pieder automašīna, otrdien ziņo Austrijas Statistikas pārvalde.

Kopš 1960.gada vieglo automašīnu skaits valstī ir palielinājies vairāk nekā desmit reizes. Pirms 47 gadiem to bija tikai 404 000. Viena miljona robeža pirmo reizi tika pārsniegta 1970.gadā.

Vislielākais automašīnu blīvums reģistrēts Burglandes provincē valsts austrumos pie Ungārijas robežas, kur uz 1000 iedzīvotājiem ir 586 automašīnas, bet vismazākais - Vīnes pilsētā ar tās labi attīstīto sabiedriskā transporta tīklu, kur šis rādītājs ir 395 automašīnas uz 1000 iedzīvotājiem.

No 4,25 miljoniem vieglo automašīnu aptuveni 2,3 miljoni aprīkoti ar dīzeļdzinēju, bet pārējie - ar benzīna motoru. Iecienītākā marka ir «Volkswagen» (20,6%), kurai seko «Opel» (9,1%) un «Ford» (6,7%).

Pieskaitot kravas automašīnas, traktorus un visu kategoriju motociklus, Austrijā pagājušajā gadā bija kopskaitā 5,8 miljoni transportlīdzekļu jeb par 1,3% vairāk nekā 2006.gadā.

Saskaņā ar Briseles statistiku austrieši var atļauties vieglās automašīnas. Austrija tiek uzskatīta par ceturto bagātāko no 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm, rēķinot iekšzemes kopproduktu uz vienu iedzīvotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu