Meklē jaunas viesģimenes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrija aicina Latvijas iedzīvotājus kļūt par viesģimenēm bērnunamu bērniem vasarā. Viesģimene bērnu var uzņemt nedēļas nogalēs, skolas brīvlaikos vai svētku dienās, kā arī apciemot bērnunamā, portālu «Apollo» informēja Taivo Trams, Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta direktors.

viesģimenē

Informācija par šiem bērniem ir apkopota gan pēc viņu dzimšanas gadiem, gan pēc atrašanās vietas Latvijas rajonos.

Latvijā joprojām daudziem bērniem bērnība paiet bērnunamā, taču ikviens bērns grib piedzīvot to, kā tas ir — būt īstā ģimenē. Viesošanās ģimenē bērnam palīdz gūt priekšstatu par ģimenes vērtībām, attiecībām, apgūt sociālās prasmes, kā arī attīstīt dažādas praktiskas iemaņas. Turklāt bērns iegūst apziņu, ka līdzās ir uzticams cilvēks, kas uzklausīs, sapratīs, varēs sniegt padomu un iedrošināt. Tā ir neatsverama pieredze gan pašam bērnam, gan arī viesģimenei.

Viesģimene var būt gan neprecēts cilvēks, gan precēts pāris. Lai kļūtu par viesģimeni, savas dzīvesvietas bāriņtiesā jāiesniedz iesniegums par viesģimenes statusa piešķiršanu. Mēneša laikā bāriņtiesa izvērtē situāciju, kā arī informē, kādi dokumenti vēl iesniedzami. Kad viesģimenes statuss piešķirts, jādodas uz bērnunamu, lai kopīgi ar bērnunama darbiniekiem izšķirtos, tieši kuram bērnam kļūt par viesģimeni.

Bērnunams viesģimenei izmaksā pabalstu bērna uzturam, kā arī vajadzības gadījumā sniedz atbalstu un palīdzību radušos problēmu risināšanā. Tāpat viesģimenēm pieejamas arī bezmaksas psihologa konsultācijas.

Atbalsts šiem bērniem ir vajadzīgs visa gada garumā, taču vasara var būt tas brīdis, kad gan bērnam, gan topošajai viesģimenei ir visvieglāk spert pirmos soļus uz draudzību un saprašanos.

pasts@bm.gov.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu