Prezidenta kanceleju rosina pārskatīt auto nomas līgumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veicot revīziju par Valsts prezidenta kancelejas 2008. gada finanšu pārskata pareizību, Valsts kontrole nav guvusi pārliecību, ka kanceleja pietiekami izvērtējusi iespējas samazināt izmaksas par automašīnu nomu.

Valsts kontrole arī nav guvusi pārliecību, ka tiek izvērtēts, vai, maksājot naudu par auto nomu, netiek pārmaksāta jaunas automašīnas vērtība.

Revīzijā noskaidrots, ka kanceleja līdz pērnā gada augustam izmantojusi 14 transportlīdzekļus, no kuriem seši nomāti, bet kopš augusta izmantojusi 11 transportlīdzekļus un pieci bijuši nomas auto.

Kancelejai jau vairākus gadus ir līgums par 2002. gada automašīnas «Škoda Octavia Combi» nomu, un ik mēnesi tiek maksāti 378 lati. Līgums noslēgts jau 2003. gadā un vairākkārt pagarināts līdz pērnā gada 16. decembrim. Šajā laika periodā par automašīnu jau samaksāti vairāk nekā 23 tūkstoši latu.

Savukārt par 2001. gada «Mercedes-Benz Sprinter 308» ik mēnesi tiek maksāti 510 lati. Līgums noslēgts 2006. gada maija sākumā un vairākkārt pagarināts līdz šā gada 30. jūlijam. Kopējie izdevumi šajā periodā pārsniedz 16 tūkstošus latu.

Valsts kontrole rosina kancelejai pārskatīt līgumus par automašīnu nomu, tā nodrošinot dienesta transportlīdzekļu izmantošanai ekonomiskumu. Kontrole rosina kanceleju izvērtēt, vai šajos ekonomiskajos apstākļos ir nepieciešams nomāt konkrēto dienesta transportlīdzekļu skaitu, kā arī vai nevar saņemt izdevīgākus transportlīdzekļu nomas pakalpojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu