Demontāžas laikā no Rīgas Krievu teātra izvesti ap 100 vilcienu vagonu ar būvgružiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Demontāžas laikā no Rīgas Krievu teātra izvesti ap 100 vilcienu vagonu jeb 6000 kubikmetru būvgružu, šodien atvērto durvju dienā sanākušos interesentus informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktora vietnieks Oļegs Burovs.

Burovs pastāstīja, ka demontāžas laikā teātra ēkai ir pilnībā nojaukts jumts, skatuves tehnoloģiskais tornis - dzelzsbetona konstrukcija virs Kalēju ielas, pabeigti visu ārējo sienu un skatuves daļas pārsegumu nojaukšanas darbi. Demontētas starpsienas un pārsegumi no pagrabstāva līdz ēkas piektajam stāvam, tostarp arī grīdas plātne pagrabstāvā.

Patlaban ir pabeigta teātra pamatu nostiprināšana. Šim nolūkam, respektējot īpašo kultūrvēsturisko Vecrīgas apbūvi, izmantota īpaši saudzīga metode - urbto injekciju mikropāļi.

Samontēto metāla konstrukciju apjoms patlaban sasniedz jau 180 tonnas. 95% apmērā pabeigta pamatu plātnes izbūve. Tāpat pabeigti betonēšanas darbi teātra ēkas pagrabstāvā, kā arī 1. un 2.stāvā pārsegumiem. 50% apmērā pārseguma betonēšana izpildīta arī ēkas 4. un 5.stāvā.

Kopējais daudzums betona, kas iestrādāts teātra ēkas mūros, ir jau 655 kubikmetri jeb desmit vilciena vagoni, kas pildīti ar betonu.

Būvobjektā tiek veikti mūrēšanas darbi, pabeigta drenāžas kanalizācijas izbūve zem pagrabstāva plātnes, siltummezgla ierīkošana Kalēju ielā, kā arī veikta esošās būvkonstrukcijas nostiprināšana.

Šodien atvērto durvju dienā teātra ēku apmeklēja aktieri un visi interesenti. Teātra aktieri izteica lielu gandarījumu par paveikto un nespējot sagaidīt, kad tikšot jaunajās telpās, lai varētu pilnvērtīgi turpināt savu darbu.

Rīgas Krievu teātra ēku kompleksa pilna rekonstrukcija un restaurācija pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma sākta 2008.gada oktobrī. Tehniskā projekta autors ir arhitektu birojs «Graf X», rekonstrukcijas un restaurācijas darbus veic būvfirma «Re&Re».

Teātra ēku kompleksa rekonstrukcijā, kas ir pēdējais līdz šim vēl neatjaunotais nams Līvu laukumā, Rīgas dome ieguldīs 15,6 miljonus latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu