Vasaraudzis/Spredzis izvirzās pārliecinošā vadībā pēc Talsu rallija pirmās dienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas autorallija čempionāta ceturtajā posmā - «BTA Rally Talsi 2009» - pēc pirmās dienas sestdien pārliecinošā līderpozīcijā izvirzījies Ivars Vasaraudzis ar stūrmani Pēteri Spredzi.

Ar «Mitsubishi Lancer WRC» automašīnu startējošie sportisti četrus ātrumposmus, kuru kopējais garums bija tikai 21,7 kilometri, veica 11 minūtēs un 30,70 sekundēs.

Otrajā vietā izvirzījusies otra «Mitsubishi Lancer WRC» automašīna šajā rallijā, kuru pilotē Raimonds Kisiels/Gatis Panavs, līderiem zaudējot 26,41 sekundi.

Turpinājumā cīņa ir sīvāka. Trešajā vietā esošā ekipāža Māris Neikšāns/Raivis Jansons Kisielam un Panavam zaudē tikai 3,09 sekundes, vēl 1,64 sekundes lēnāk četrus ātrumposmus veica Aivja Egles/Mārtiņa Jeruma ekipāža, bet piektie, zaudējot vēl 0,77 sekundes, ir Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.

Nākamajās četrās vietās atrodas ārzemju ekipāžas - sesto vietu ieņem Lielbritānijas čempiona Gaja Vilksa pilotētā ekipāža, kurai seko igaunis Georgs Goss, Igaunijas čempions Ots Tanaks atrodas astotajā vietā, bet Somijas čempions Juha Salo pēc pirmās dienas atrodas devītajā pozīcijā.

Talsu rallijs svētdien turpināsies ar pēdējiem pieciem ātrumposmiem.

Jau ziņots, ka Latvijas autorallija čempionāta un kausa izcīņas pirmajā posmā, kas notika Lietuvas pilsētā Utenā, uzvaru izcīnīja ar rezerves mašīnu startējušie Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals, otrajā posmā - rallijā «Sarma 2009» - kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Aivis Egle ar stūrmani Mārtiņu Jerumu, kuri palika nepārspēti arī trešajā posmā, kas marta sākumā pirmo reizi notika ārpus Baltijas robežām - Somijas pilsētas Joensū apkārtnē.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā ievērojamu atrāvienu izveidojusi Egles/Jeruma ekipāža, kura iekrājusi 30 punktus. Otro vietu kopvērtējumā ieņem Jāņa Vorobjova ekipāža, kas guvusi 16 punktus, bet trešo vietu arī ar 16 punktiem ieņem Jānis Feldmanis/Juris Vilmanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu