Ādažu novada pašvaldībai bez atlīdzības nodos trīs miljonus latu vērto tiltu pār Gauju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizsardzības ministrija (AM) ir sagatavojusi rīkojuma projektu par valstij piekrītošā nekustamā īpašuma - tilta pār Gauju uz autoceļa Gaujas tilts-Kadaga - nodošanu bez atlīdzības Ādažu novada pašvaldības īpašumā.

Tilta būvniecība izmaksāja 2,9 miljonus latu, no kuriem lielāko daļu izmaksu sedza tieši AM. Jauno tiltu sāka būvēt 2005.gada rudenī, bet tā atklāšana notika 2007.gada decembrī.

AM skaidro, ka tilts pār Gauju savieno divas zemes vienības, kuru tiesiskais valdītājs ir Ādažu novada dome. Tilts ir iekļauts Ādažu novada pašvaldības autoceļu kompleksā «Gaujas tilts-Kadaga» un reģistrēts Pašvaldības autoceļu reģistrā.

Likumā par pašvaldībām teikts, ka pašvaldību autonoma funkcija ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību - ielu, ceļu un laukumu būvniecību, rekonstruēšanu un uzturēšanu, ielu, laukumu un citu publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošanu, parku, skvēru un zaļo zonu ierīkošanu un uzturēšanu u.c.

Lai sekmētu Ādažu novada pašvaldībai ar likumu noteikto funkciju un pienākumu izpildi, tilts pār Gauju nododams Ādažu novada pašvaldības īpašumā. Tilts pār Gauju nav nepieciešams AM funkciju nodrošināšanai, rīkojuma projekta anotācijā norāda ministrija.

137 metrus garo tiltu būvēja pilnsabiedrība «TCT - Tilti, ceļi un tīkli».

Rīkojuma projekts būs vēl jāpieņem valdībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu