Ventspilī svinīgi sāk Tirgus laukuma rekonstrukciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vittis, licence

Ceturtdien, 21. maijā, plkst. 13.00 projekta «Ventspils pilsētas vēsturiskā centra atjaunošana tūrisma attīstībai» ietvaros Ventspils Tirgus laukumā notiks svinīga esošā laukuma atjaunošanas būvdarbu sākšana. Atklājot būvdarbus, tiks iemūrēts pamatakmens ar gravējumu, kas informēs par laukuma vēsturi un atjaunošanu.

Projekts paredz esošā Tirgus laukuma atjaunošanu, izveidojot jaunu tūrisma produkta piedāvājumu. Tiks izveidota strūklaka «Tirgus aka», kas iecerēta kā publiska ūdens ieguves vieta, radot iespēju tirgus apmeklētājiem ūdeni lietot ne tikai dzeršanai, bet arī lai nomazgātu tirgū iegādātos produktus — augļus, dārzeņus. Saulainā laikā strūklaka darbosies kā saules pulkstenis.

Laukums, kas kopš 17. gadsimta pilsētā kalpo par Tirgus laukumu, sākotnēji bijis pilsētas Rātslaukums, tādēļ, simboliski īstenojot rātskungu nerealizēto ieceri Rātsnama tornī uzstādīt pilsētas centrālo laikrādi, Tirgus laukuma stūrī tiks izvietots Kariljonu pulkstenis «Rātsnama pulkstenis». Kariljonu pulkstenī būs apvienota laika un skaņu saspēle, izvietojot pulksteni un zvanu rindas. Trīs ciparnīcas katra sniegs atšķirīgu informāciju — Latvijas laiku, mēness fāzi un attiecīgo nedēļas dienu.   

Vienlaikus ar speciālu jaunu bruģa klājumu Tirgus laukumā tiks iezīmēta vēsturiskā 18. gadsimta tirgus saimniecisko būvju atrašanās vieta un pamatu kontūras, kas dos iespēju tūristiem iepazīties ar vēsturisko Tirgus laukuma būvju izvietojumu.

Projekta «Ventspils pilsētas vēsturiskā centra atjaunošana tūrisma attīstībai» kopējās izmaksas plānotas 830 155,40 latu apmērā, tostarp Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 696 819,58 lati un valsts budžeta dotācija 36 894,79 lati, kā arī Ventspils pilsētas domes finansējums 96 441,03 lati. 

Projektu plānots īstenot līdz 2010. gada 30. martam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu