Rīgas ASK izcīna bronzas medaļas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Basketbola līgas sērijā par trešo vietu Rīgas ASK ceturtajā spēlē ar 81:78 pārspēja «VEF Rīgu», sērijā triumfējot ar 3-1.

Rezultatīvākie Rīgas ASK komandā ar 16 punktiem bija Raitis Grafs un Ernests Kalve, bet pa 12 punktiem guva Uvis Helmanis, Šons Kolsons un Andrjus Mažutis. «VEF Rīga» labā pa 11 punktiem sakrāja Jurijs Aleksejevs, Rolands Freimanis, Jevgeņijs Koļesņikovs un Andrejs Šeļakovs.

Pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzvērtīgā cīņā, kurā nevienai no komandām ievērojamu pārsvaru iegūt neizdevās, tomēr divu punktu pārsvars pēc desmit nospēlētām minūtēm bija vefiņam (25:23). Otrās ceturtdaļas sākumā «VEF Rīga» panāca 32:26, taču turpināt uzsākto ofensīvu neizdevās, bet Rīgas ASK basketbolisti diezgan ātri panāca neizšķirtu. Spēle turpinājās punkts punktā, bet, dodoties lielajā pārtraukumā, Rīgas ASK bija +2 (48:46).

Līdzīga cīņa bija arī trešajā ceturtdaļā, tomēr lielāko tās daļu ar dažu punktu pārsvaru vadībā bija armijnieki. Pēdējās ceturtdaļas sākumā Rīgas ASK panāca jau +9 (70:61), taču vefiešiem izdevās atspēlēties un divas minūtes līdz mača beigām viņiem bija tikai -2 (71:73). Spēles galotni pārliecinošāk aizvadīja Rīgas ASK komanda, tādejādi izcīnot trešo uzvaru sērijā un nodrošinot bronzas medaļas.

Atgādinām, ka pērn Rīgas ASK zaudēja finālsērijā, kur ar 2-4 piekāpās «Barons/LMT» komandai, bet pirms diviem gadiem Rīgas ASK kļuva par Latvijas čempioniem.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu