Būvnieki atkal neievēro termiņus Marijas ielas grausta sakārtošanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Būvnieki atkal neievēro termiņus Marijas ielas grausta sakārtošanā - līdz šodienai bija uz ēkas jāuzklāj dekoratīvais pārsegs, bet darbi pat nav iesākti, novēroja aģentūra LETA.

Iepriekš bija paredzēts, ka ēkas konservācijas darbi jāpabeidz līdz 28.aprīlim, tomēr aprīļa beigās no būvniekiem tika saņemts solījums, ka dekoratīvais pārsegs tiks uzklāts līdz šodienai, 22.maijam.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Īpašuma departamenta preses sekretāre Liene Pētersone, departaments veicis saraksti ar būvniekiem, lūdzot skaidrot, kādēļ netiek ievērots termiņš. Būvnieki taisnojušies, ka ievilcies dekoratīvā pārsega saskaņošanas process Rīgas Būvvaldē.

«Ja būvnieki turpinās neievērot darbu veikšanas termiņus un kaitināt departamentu, tad galu galā nepieciešamos darbus pašvaldība paveiks pati un iztērētos līdzekļus piedzīs no grausta īpašniekiem,» sacīja Pētersone.

Aprīļa beigās tika pieņemts ekspluatācijā uzceltais pagaidu jumts un tornīša konservācijas darbi.

Īpašuma departamenta direktora vietnieks Oļegs Burovs pieņēma darbus un piekrita, ka dekoratīvais pārsegs jāuzstāda līdz 22.maijam, iepriekš gan tā vizuālo izskatu saskaņojot ar rajona mākslinieku un Rīgas pieminekļu aizsardzības inspekciju.

Burovs uzsvēra, ka pēc jumta sakārtošanas un sastatņu uzstādīšanas tagad grausts esot drošs un garāmgājējiem nekas uz galvas nekritīšot.

Kā ziņots, naktī uz 29.martu Marijas ielas graustam nobruka daļa fasādes. Pēc grausta apsekošanas Burovs pieprasīja ēkas īpašniekiem uzstādīt sastatnes ap ēku, lai nodrošinātos pret nelaimes gadījumiem, jo kāds fasādes gabals varot uzkrist garāmgājējiem.

Grausts Marijas ielā 6 ilgstoši apdraudējis sabiedrisko drošību un degradējis pilsētas ainavu, tāpēc Rīgas dome 2008.gada 28.oktobrī pieņēma lēmumu par ēkas piespiedu sakārtošanu, nosakot, ka īpašniekiem jāveic grausta konservēšanas darbi, pretējā gadījumā to par pašvaldības līdzekļiem darīs Rīgas dome, vēlāk visus izdevumus piedzenot no ēkas īpašniekiem.

Šī gada janvārī grausta īpašnieki ar pilnvaroto personu starpniecību apliecināja, ka ir gatavi paši sākt viņu īpašumā esošā grausta sakārtošanu, apmaksājot visus remontdarbus no saviem līdzekļiem.

Ēkas konservācijas darbu plāns, ko parakstījuši ēkas īpašnieku Ludmilas Baumanes un Tomasa Toola pilnvarotie pārstāvji un saskaņojušas Īpašuma departamenta un Būvvaldes atbildīgās amatpersonas, paredz, ka visi ēkas konservācijas darbi tiek veikti posmos atbilstoši apstiprinātajiem darbu izpildes termiņiem.

Saskaņā ar grafiku īpašniekiem februārī bija jāsāk ēkas pagaidu jumta seguma uzstādīšana, bet mēnesi vēlāk tornīša nostiprināšana un konservācija. Vienlaikus ar jumta nomaiņu bija jāveic arī dekoratīvā sieta uzstādīšana, kas ne tikai apslēps ēkas nepievilcīgo fasādi, bet arī padarīs ēku drošu garāmgājējiem.

Ņemot vērā, ka gan grausta iekšpagalms, gan pati ēka, kā liecina teritorijā izmētāto atkritumu saturs, ilgstoši tikusi izmantota kā narkomānu un citu sociāli nelabvēlīgu grupu pārstāvju pulcēšanās vieta, jau janvārī pēc Īpašuma departamenta uzdevuma apkārt visam ēkas iekšpagalmam tika uzstādīts četrus metrus augsts žogs. Nesen tika ar dzelzs plāksnēm aiztaisīti iekšpagalma logi un durvis, kā arī satīrīts pagalms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu