Hendrikss/Liepiņš otrie PK posmā Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules motokrosa čempionāta blakusvāģu klasē piektajā posmā - Ukrainas «Grand Prix» izcīņā - šodien otro vietu izcīnīja Beļģijas pilots Joriss Hendrikss, kura kantētājs ir latvietis Kaspars Liepiņš.

Sacensību pirmajā braucienā Hendrikss/Liepiņš ieņēma otro vietu, bet otrajā finišēja trešajā vietā, divu braucienu summā ierindojoties otrajā vietā. Abos braucienos triumfēja pēdējo sešu gadu pasaules čempiona Daniela Vilemsona pilotētā ekipāža.

No pārējām Latvijas motosportistu pārstāvētajām ekipāžām abos braucienos piektajā vietā ierindojās brāļi Jānis un Lauris Daideri, arī divu braucienu summā ieņemot piekto vietu. Beļģijas motosportists Nikijs Pulinkss, kura kantētājs ir divkārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģu klasē Kaspars Stupelis, pirmajā braucienā ieņēma ceturto vietu, bet otrajā ierindojās desmitajā vietā, savukārt Māris Rupeiks ar Šveices kantētāju Bruno Kelinu abos braucienos ieņēma septītās vietas. Šīs abas ekipāžas posma kopvērtējumā ieņēma attiecīgi sesto un septīto vietu.

Jau ziņots, ka Rupeika ierastais kantētājs Haralds Kurpnieks aizvadītajā nedēļas nogalē guva nopietnu savainojumu pasaules motokrosa čempionāta blakusvāģu klasē trešajā posmā - Polijas «Grand Prix» izcīņā.

Kādā no trases līkumiem Rupeika vadītais motocikls iestrēga citu sacensību gaitā iebrauktajā risē. Kaut arī kritiens nesekoja, tomēr no trieciena cieta Kurpnieka labais ceļgals, jo viņš jau bija ieņēmis pozīciju, lai novirzītu motocikla smaguma centru.

Pirmo braucienu Rupeika/Kurpnieka ekipāža veica līdz galam, izcīnot tajā ceturto vietu, taču otrajā braucienā sāpes ceļgalā Kurpniekam neļāva startēt, tādēļ latviešiem šajā posmā nācās samierināties ar 12. vietu un pirmajā braucienā izcīnītajiem 18 punktiem.

Kurpniekam tika veikta izmeklēšana un konstatēts labā ceļgala aizmugurējās krusteniskās saites plīsums un laterālās (sānu) saites daļējs plīsums. Tagad ir uzsākta ārstēšana, taču prognozes par laiku, kad viņš varēs atkal startēt, izteikt ir pāragri.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā pēc četriem posmiem ar 175 punktiem nostiprinājās Vilemsens, bet Hendrikss/Liepiņš ar 162 punktiem pakāpās uz otro vietu. Rupeika ekipāža ar 124 punktiem pašlaik ieņem ceturto vietu, Daideri ar 108 punktiem atrodas septītajā vietā, bet Pulinkss/Stupelis pēc četriem posmiem ar 84 punktiem ir desmitajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu