Mobilā «auklīte» rūpēsies par bērnu drošību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Tuvojoties skolēnu vasaras brīvdienām, daudzus vecākus sāk uztraukt jautājums, kur un kā viņu atvases pavadīs brīvo laiku. Interesantu risinājumu šai problēmai piedāvā mobilais sociālais tīkls «FindMe.lv», kas, izmantojot mobilo tālruni, ļauj vecākiem no attāluma sekot līdzi savu bērnu gaitām.

Katru gadu Latvijā bez vēsts pazūd, tiek seksuāli izmantoti vai nolaupīti vairāki desmiti bērnu un pusaudžu. Pieaugušajiem kļūst aizvien grūtāk rūpēties par savu atvašu drošību. Turklāt daudzi vecāki strādā vairākos darbos, bieži vien pat 16 stundas dienā. Nav nekāds brīnums, ka šādos apstākļos ir pilnīgi neiespējami pienācīgi sagaidīt bērnu no skolas, aizvest uz treniņu un droši nogādāt mājās. Vecākiem grūtības sagādā arī tas, ka bez uzraudzības atstātie bērni paši sāk klaiņot, tādējādi kļūstot par upuri varmākām, laupītājiem un narkotiku izplatītājiem.

Viens no iespējamajiem risinājumiem vecāku aizņemtībai ir bērna uzraudzība ar mobilā sociālā tīkla palīdzību. Tas ir labs veids, kā ikviens ģimenes loceklis var būt informēts par savu radinieku atrašanās vietu, pārvietošanos un varbūtējām briesmām. Virtuālā «auklīte» ir jauna mobilā telefona aplikācija, ko var uzstādīt un lietot bez maksas, lejupielādējot to no interneta portālā «FindMe.lv».

«FindMe.lv» ir ļoti parocīgs rīks tiem vecākiem, kuri aizņemtības dēļ, komunicējot ar bērniem, lieto mobilo tālruni. Vienīgais priekšnoteikums, lai sekmīgi izmantotu mobilo aplikāciju, ir «GPS» funkcija tālrunī. Tai jābūt pieejamai gan bērna, gan vecāku mobilajā telefonā.

Tiklīdz ģimenes locekļu tālruņi pieslēgti «FindMe.lv» tīklam, tuvinieki var mobilajā telefonā ieraudzīt viens otra atrašanās vietu uz kartes. Šādā veidā vecāki regulāri var saņemt informāciju, kādas vietas apmeklē viņu bērni pēc skolas vai skolas laikā, un jau laikus risināt varbūtējos sarežģījumus. Papildus tam mobilais sociālais tīkls atvieglo orientēšanos nepazīstamā apvidū, kas, iestājoties vasarai, ir aktuāli, jo nereti bērni apmaldās tieši pārgājienos vai laukos pie vecvecākiem.

Bērna pazušanas gadījumā ļoti svarīga ir tuvinieku aktīva un operatīva iesaistīšanās meklēšanā. Tādēļ «FindMe.lv» mobilā tālruņa aplikācijai pievienota «SOS» signāla funkcija, kas bērnam ļauj īsā laikā pārraidīt palīgā saucienu vecākiem. Saņemot trauksmes signālu par notikušo nelaimi, tuvinieki mobilajā tālrunī ierauga tās vietas adresi un koordinātes, kurp viņiem nekavējoties jādodas palīgā. Protams, šāda mobilā «auklīte» negarantē pilnīgu bērna drošību, taču nelaimes gadījumā var dot visu vajadzīgo informāciju, kas vecākiem, policijai un glābšanas dienestiem vajadzīga, lai novērstu nelaimi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu