Foto: «Apollo»

No šodienas līdz 31.maijam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks izstāde un gadatirgus «Vasaras svētki dārzam 2009», kas priecēs ne vien puķkopjus un interesentus ar krāšņu ziedu ekspozīciju, bet piedāvās arī papildināt sava dārza, terases vai balkona zaļo rotu ar vēl smaržīgākiem un košākiem akcentiem.

Izstādes mērķis ir aktīvajā dārzkopības sezonā apmeklētājus iepazīstināt ar jaunām šķirnēm, sēklas materiālu un tehnoloģijām. Izstādes laikā varēs saņemt profesionāļu padomus un konsultācijas, kā arī iegādāties dārzam nepieciešamo - stādus, krāšņumaugus, košumkrūmus, instrumentus, dārza mēbeles - un smelties jaunas idejas, ko visas vasaras garumā īstenot savā dārzā.

Izstādes apmeklētāji varēs iegādāties Latvijā audzētus ziedus, stādus un stādmateriālus. Apmeklētāji varēs apskatīt un arī iegādāties puķu, dārzeņu un košumkrūmu stādus, mēslojumu un augsnes uzlabotājus, puķu podus un visu, kas nepieciešams dārza iekārtošanai un kopšanai.

Šoreiz viens no galvenajiem izstādes akcentiem būs lielziedu krūmpeonijas jeb kokveida peonijas, kā arī īrisi, kas šajā vēlajā pavasarī būs uzziedējuši. Ziedu ekspozīciju veidos Latvijas Gladiolu draugu klubs un vadošie Latvijas īrisu audzētāji. Izstādē piedalīsies arī pazīstamais rožu audzētājs Andris Zablovskis, kurš ar rožu audzēšanu nodarbojas jau divdesmit gadus.

Stādaudzētava «Liepas» piedāvās plašu dažādu augļu koku klāstu, bet uzņēmumi «Bioefekts», «Daga» un citi informēs dārzkopjus, kā dārza darbos izvairīties no pastiprinātas ķimikāliju lietošanas, sasniedzot vēlamos rezultātus.

Interesenti varēs iepazīties ar uzņēmumu «CED», «JMK Lux», «ICS Serviss», «Talsu žuburs» un citu piedāvātajām dārza mājiņām un soliņiem. «Galerija Baltik» piedāvās viegli lietojamu, pārvietojamu dārza džakuzi vannu atpūtai dārzā. Tiks piedāvāti arī dārza kamīni, kuros var gatavot ēdienu.

Līdzās ziedu un stādu piedāvājumam Ķīpsalā būs arī gadatirgus, kurā varēs iegādāties gardumus un našķus, dažādus mājai un dārzam noderīgus amatnieku darinājumus - tekstilu, ādas izstrādājumus un rotaslietas.

Izstādi un gadatirgu «Vasaras svētki dārzam 2009» rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība «BT 1» sadarbībā ar žurnālu «Dārzs un Drava».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp