Tradīcija turpinās: «Dzelzs vilks» un «Jaunie Jāņi» Andrejsalā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Egons Reiters

Ceturtdien, 18. jūnijā, plkst. 20.00 Andrejsalas tirgus laukumā (objekts Nr. 14 kartē) laika un apstākļu mijiedarbībā, ķermeņa sajūtu ritmā grupa «Dzelzs vilks» jau trešo gadu rīkos mūsdienu tautas mūzikas pasākumu — brīvdabas koncertu «Jaunie Jāņi».

Īstenot «Jauno Jāņu» ideju šogad «Dzelzs vilka» mūziķus mudinājusi iepriekšējo gadu pasākumu apmeklētāju atsaucība, Andrejsalas pilsētvide un grupas muzikālie meklējumi, tālab «Jaunie Jāņi 2009» veltīti mūsdienu pilsētas un tradicionālā mantojuma mijiedarbei. Šajā reizē «Jaunie Jāņi» iecerēti kā mūzikas un gaismas mistērija ar vienotu sižetisku līniju, centrā izvirzot daudziem tik pazīstamos, bet tomēr noslēpumā tītos Jāņu nakts elementus — pašu Nakti, Mīlestību un Neprognozējamus laika apstākļus, tiem skanot pilsētas dunošā sirdī.

Notikuma iedvesma ir pilsēta ar tās troksni, cilvēkiem un ritmu, kurā nenotverami iejaucas neparedzami apstākļi lietus un kaislību veidā. Mistērijas vienlaidu muzikālo satvaru veidos gan divu iznākušo «Dzelzs vilka» tautas mūzikas albumu «Uijā, uijā nikni vilki» (2008) un «Kur vakara zvaigzne lec» (2005) motīvi, gan pilnīgi jaunas kompozīcijas. Koncertā piedalīsies arī viesmākslinieki.

Arī šogad grupa vēlas ievest apmeklētājus Jāņu un ielīgošanas tradīcijas mūsdienīgā redzējumā un skaņās, iekļaujoties Rīgas pilsētas tradicionālo kultūras pasākumu norisēs. Aicināti gan jaunieši, gan jebkura vecuma apmeklētāji ar ģimenēm un pilsētas viesi! Pasākuma laikā varēs spēcināties visi izsalkušie un izslāpušie, tiks iedegts ielīgošanas ugunskurs.

Ieeja pasākumā — bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu