Klajā nāk grupas «Iļģi» albums «Īsākās nakts dziesmas»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sadarbībā ar mūzikas izdevniecību «Platforma Music» postfolkloras grupa «Iļģi» laidusi klajā savu divpadsmito albumu — «Īsākās nakts dziesmas» — un aicina uz ielīgošanas koncertiem 7. un 13. jūnijā.

Jaunais albums jau pieejams digitālā formātā mājaslapā «platforma.lv», bet nākamajā nedēļā tas būs pieejams arī CD formātā mūzikas veikalos.

Albumā dzirdami 11 seno līgotņu mūsdienīgi tulkojumi, kurus kopīgi veidojuši pašreizējie «Iļģu» dalībnieki (Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels, Gatis Gaujenieks, Egons Kronbergs un Mārtiņš Linde) ar mērķi uzrunāt, ieinteresēt un aizraut arī tos cilvēkus, kas līdz šim nav saskatījuši vasaras saulgriežu patieso jēgu un burvību.

«Īsākās nakts dziesmas» ir noskaņām bagātīgs, skaniski daudzveidīgs un Jāņu sajūtas raisošs albums. Tajā dzirdamas gan enerģētiski uzlādējošas, gan rāmas un mirkli izbaudošas dziesmas, gan tādas, kur saklausāmi mūsdienu ritmi un mūsdienu cilvēka klātbūtne.

Jaunā albuma ieskandināšana un televīzijas koncerta ieraksts notiks jau šo svētdien, 7. jūnijā, klubā «Essential» plkst. 14.30 un 20.00. Koncertu varēs vērot gan klātienē, gan interneta tiešraidē mājaslapā «platforma.lv».

Albuma prezentācija un Jāņu ielīgošana notiks 13. jūnijā plkst. 13.00 Vērmanes dārza estrādē. «Iļģu» koncertā varēs ne tikai kopā izdziedāties, bet arī izdejoties, jo tajā piedalīsies arī Rīgas Danču kluba dejotāji. Pēc koncerta Ilga Reizniece vadīs Jāņu mācības, kurās stāstīs, kā pareizi līgot, ielīgot, dziedāt un apdziedāt, gatavot svētku mielastu, pušķot māju un svinēt svētkus. Darbosies arī Jāņu tirdziņš, un amatnieki rādīs savu kalēja, podnieka un galdnieka arodu.

Albums «Īsākās nakts dziesmas» tapis, pateicoties Kultūrkapitāla fonda, Latviešu fonda un Amerikas latviešu apvienības Kultūras fonda atbalstam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu