Krievu miljonāru piespiež atteikties no greznas villas celtniecības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Krievijas miljonārs Valērijs Kogans vietējo iedzīvotāju protesta akciju dēļ atteicies no plāniem būvēt greznu villu Grīnvičas pilsētiņā, vēsta «[s:25014]».

Pēc laikraksta rīcībā esošajiem datiem, par lēmumu nenojaukt ēku Simmons Lane ielā, kuras vietā Kogans bija iecerējis uzbūvēt villu, Grīnvičas teritoriālās plānošanas komisiju vēstulē informējusi viņa sieva Olga Kogana. Šajā pašā vēstulē Olga Kogana paudusi neizpratni, kādēļ projekts, kuru apstiprinājušas vietējās varas iestādes, izsaucis tādu iedzīvotāju kritikas vilni. Tagad laulātais pāris nolēmis rekonstruēt esošo ēku.

Valērijis Kogans māju prestižajā Ņujorkas piepilsētiņā Grīnvičā iegādājās 2005. gadā. Par 18 miljoniem ASV dolāru nopirkto ēku biznesmenis nolēma nojaukt un tā vietā uzbūvēt villu, kuras platība ir gandrīz trīs reizes lielāka par esošo.

Pret projektu iebilda vietējās sabiedriskās organizācijas. Protestētāji uzskatīja, ka milzīgā villa neiekļaujas vietējā ainavā. Turklāt protestētāji norādīja, ka ballīšu laikā iela, uz kuras atrastos villa, būtu pieblīvēta ar automašīnām. Pagājušā gada maijā pret projektu nobalsoja trīs no pieciem plānošanas komisijas locekļiem.

2009. gada martā plānošanas komisija deva atļauju mājas celtniecībai pēc tam, kad Valērijs Kogans mainīja savu sākotnējo projektu. Saskaņā ar jauno projektu villas kopējā platība tika samazināta no 3700 līdz 1950 kvadrātmetriem. Bez daudzajām dzīvojamajām un vannas istabām villā bija iecerēts arī bārs, biljarda zāle, neliels kinoteātris, baseins, spēļu istaba, vīna pagrabs, masāžas telpas, turku pirts, saunas, telpas ballītēm, ziemas dārzs un garāža 12 automašīnām.

Grīnvičas iedzīvotāji joprojām palika neapmierināti ar komisijas lēmumu. Pēc viņu domām, pat samazinātā variantā villa varētu bojāt pilsētas seju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu