Jelgavā sāk Sv.Trīsvienības baznīcas torņa rekonstrukciju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Šonedēļ sākti valsts mēroga arhitektūras pieminekļa - Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa - rekonstrukcijas darbi, kā rezultātā tiks izveidots Zemgales reģionam nozīmīgs tūrisma un kultūrizglītības centrs.

Rekonstrukcijai un centra izveidei plānotās izmaksas ir vairāk nekā 1,8 miljoni latu, no kuriem 66 tūkstoši latu ir valsts budžeta dotācija, aptuveni 500 000 - Jelgavas domes līdzfinansējums. Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 1,25 miljoni latu.

Trīsvienības baznīcas torņa rekonstrukcijas rezultātā tiks saglabāta daļa pilsētas kultūrvēsturiskās apbūves, kas tika sagrauta abu pasaules karu laikā, un izveidots inovatīvs tūrisma produkts pilsētā, reģionā un valstī.

Īstenojot projektu, tiks rekonstruēts Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis, kurā atradīsies tūrisma informācijas centrs, muzeja ekspozīcijas, izstāžu un konferenču zāles, skatu platforma tornī, kafejnīca, biroju telpas, tostarp tūrisma operatoriem. Tornī tiks izvietoti moderni informācijas komunikāciju tehnoloģiju risinājumi, lai centra viesi varētu iepazīties ar reģiona vēsturi un tūrisma informāciju - objektiem un pakalpojumiem. Projektu plānots īstenot līdz 2010.gada beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu