Būvfirma centusies šantažēt Rīgas pašvaldību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai izvairītos no atbildības par nekvalitatīvi veiktiem būvdarbiem, kāda būvfirma sākusi šantažēt pašvaldības uzņēmumu «Rīgas pilsētbūvnieks», portālu «Apollo» informēja Rīgas Domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Uzņēmuma «Rīgas pilsētbūvnieks» valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters atklāj, ka būvfirma «CB» veikusi nekvalitatīvus būvdarbus, rekonstruējot pašvaldības dzīvojamo māju Dzirciema ielā 24, un nolēmusi izmantot šantāžu, lai izvairītos no atbildības.

Proti, uzņēmums «CB» vērsies tiesā ar maksātnespējas pieteikumu pret uzņēmumu «Rīgas pilsētbūvnieks», neievērojot likumā noteikto procedūru, ka pirms lietas ierosināšanas pretējai pusei jānosūta brīdinājums par iespējamajām pretenzijām.

Gaters uzsver, ka «Rīgas pilsētbūvnieks» apmaksājis visus «CB» rēķinus, un to apliecina arī abu uzņēmumu pagājušā gada beigās veiktā grāmatvedības dokumentu salīdzināšana un pārbaude.

Savukārt šogad «CB» nekādus būvdarbus neveic, lai gan būvfirma vairākkārt gan mutiski, gan rakstiski aicināta novērst defektus, kas atklājušies dzīvojamajā mājā Dzirciema ielā 24.

«Mums ir ekspertu atzinums, ka būvfirma «CB» rupji pārkāpusi būvniecības normas, kā rezultātā veidojas siltuma zudumi un telpās ir paaugstināts mitrums,» norāda Gaters.
Gaters skaidro, ka «CB» izvairīšanas no atbildības par nekvalitatīvi veiktajiem būvdarbiem un sāktās nepamatotās pretdarbības, kas var tikt kvalificētas kā šantāža, tikai mazina pašas būvfirmas reputāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu