Tiesa ierosina «Rīgas pilsētbūvnieka» maksātnespējas lietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šonedēļ ierosinājusi Rīgas domes kapitālsabiedrības SIA «Rīgas pilsētbūvnieks» maksātnespējas lietu.

Ar «Rīgas pilsētbūvnieka» maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsās SIA «CB» un tiesa 8.jūnijā ierosināja maksātnespējas lietu, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.

Par administratoru ar Maksātnespējas administrācijas (MNA) administratoru izvēles sistēmas palīdzību ierosināts ieteikt Danielu Neibergu. Pagaidām vēl nav pieņemts lēmums par viņa iecelšanu šajā amatā.

Pēc provizoriskiem aprēķiniem, 2008.gadā «Rīgas pilsētbūvnieka» neto apgrozījums bijis 19,4 miljoni latu, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā 2007.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums sasniedza 8,34 miljonus latu.

Rīgas dome šodien medijiem izplatījusi paziņojumu, kurā atreferēts «Rīgas pilsētbūvnieka» valdes priekšsēdētāja Ivara Gatera teiktais, kurš atzīmē, ka būvfirma «CB» veikusi nekvalitatīvus būvdarbus, rekonstruējot pašvaldības dzīvojamo māju Dzirciema ielā 24, un tagad «ar šantāžas palīdzību mēģina izvairīties no atbildības».

«CB» pirms maksātnespējas pieteikuma iesniegšanas neesot ievērojis likumā noteikto procedūru, ka pirms lietas ierosināšanas pretējai pusei ir jānosūta brīdinājums par iespējamām pretenzijām.

Gaters uzsver, ka «Rīgas pilsētbūvnieks» ir apmaksājis visus «CB» rēķinus un to apliecina arī abu uzņēmumu pērnā gada beigās veiktā grāmatvedības dokumentu salīdzināšana un pārbaude.

Savukārt šogad «CB» nekādus būvdarbus neveic, lai gan būvfirma vairākkārt dažādos veidos - gan mutiski, gan rakstiski - ir aicināta novērst defektus, kas atklājušies dzīvojamā mājā Dzirciema ielā 24.

«Mums ir ekspertu atzinums, ka būvfirma «CB» ir rupji pārkāpusi būvniecības normas, kā rezultātā veidojas siltuma zudumi un telpās ir paaugstināts mitrums,» norāda Gaters.

««CB» izvairīšanās no atbildības par nekvalitatīvi veiktajiem būvdarbiem un uzsāktās nepamatotās pretdarbības, kas var tikt kvalificētas kā šantāža, tikai mazina pašas būvfirmas «CB» reputāciju,» uzskata Gaters.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu