Projekti iegrimuši ziemas snaudā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: vizualizācija

Problēmas, kas skārušas gandrīz visas Latvijas ekonomikas nozares, izraisa attīstītāju projektu iesaldēšanu tajā stadijā, kad jau izpildīts pāri par 50% celtniecības darbu. Tā, lietuviešu kompānijas inRed un MG Valda pieņēmušas lēmumu apturēt loģistikas parka Dommo biznesa parks projekta attīstīšanu Olaines pagastā. 2008.gada janvārī tika nodota ekspluatācijā tā pirmā kārta – noliktavu telpas 11 541 kv.m platībā un biroji 1 266 kv.m platībā. Otrajai kārtai (šeit runa bija jau par telpām 25 000 kv.m platībā), saskaņā ar sākotnēji publicētajiem plāniem, bija jābūt gatavai septembrī. Pavisam laikperiodā līdz 2014 .gadam lietuviešu uzņēmēji solīja laist tirgū vairāk kā 120 000 noliktavu, biroju un ražošanas telpu, investējot projekta realizēšanā vairāk par 100 miljoniem latu. Taču nu projekts ir apturēts otrās celtniecības kārtas realizēšanas sākumposmā, - tā teikt, celtniecība gaida labākus laikus.

Pašlaik ir iesaldēta arī otrā kārta dzīvojamajam projektam Ģipšu fabrika, kura attīstītājs ir Latvijas ekspremjera Māra Gaiļa firma MG nekustamie īpašumi. Šajā gadījumā iniciatīva nākusi nevis no attīstītāja, bet gan no projektu finansējošās Swedbank puses. Banka vienkārši pārtraukusi projekta finansēšanu, bet Mārim Gailim pašam projekta pabeigšanai, šķiet, savas naudas nav bijis. 2006.gadā Ģipšu fabrikas otrās kārtas celtniecības īstenošanai Mārim Gailim un viņa partneriem banka atvēra kredītlīniju 15,65 miljonu eiro apmērā. Pēc projekta Ģipšu fabrika otrās celtniecības kārtas realizēšanas rezultātiem, tirgum bija jāsaņem 31 luksusa klases dzīvoklis. Ticis paredzēts arī fitnesa un SPA centru, frizētavas un biroja telpu aprīkojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu