Koķe: jāpārskata iespēja samazināt sporta skolu skaitu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) uzskata, ka pašvaldībām būtu jāpārskata iespējas veidot koncentrētāku sporta skolu tīklu valstī, pārdomājot, vai 69 sporta skolas Latvijai nav par daudz.

Jau ziņots, ka saskaņā ar plānotajiem budžeta grozījumiem valdība gatavojas pārtraukt algu izmaksu pašvaldību profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu skolotājiem, izpelnoties nosodījumu no vairāku sporta aprindu pārstāvjiem.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Koķe, patlaban panākta vienošanās ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) par to, ka nepieciešamās finanses skolotāju algošanai četriem mēnešiem rudenī uz pusēm nodrošinās valdība un LPS, katra ieguldot aptuveni 500 000 latu. Nepieciešamo pusmiljonu latu valdība plāno atrast, samazinot finansējumu struktūrfondu aģentūrām.

Tas gan neatrisina jautājumu par to, kas sporta skolas finansēs 2010. gadā. Ministrijas piedāvājums būs ar nākamo gadu atsevišķi neizdalīt mērķdotācijas dažāda veida izglītības iestāžu pedagogu algām, bet finansējumu piešķirt vienotā summā, ļaujot pašvaldību vadītājiem pašiem lemt, cik un kādas izglītības iestādes paturamas katra novada teritorijā.

Kā ziņots, neatņemt finansējumu sporta skolām aicinājusi gan Latvijas sieviešu basketbola izlase, gan Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), norādot, ka šādi lēmumi lielāko daļu sporta skolu nolems ātrai iznīcībai un sagraus jaunatnes sporta sistēmu valstī.

Rīt, 16. jūnijā, pulksten 12.00, LOK un Latvijas Sporta federāciju padome Olimpiskajā sporta centrā Grostonas ielā rīkos Latvijā atzīto sporta federāciju un citu sporta organizāciju pārstāvju sanāksmi, lai apspriestu radušos situāciju un meklētu risinājumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu