«Parex bankas» jaunās ēkas izmaksas vēl tiek aprēķinātas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Precīzas «Parex bankas» jaunās ēkas izmaksas vēl tiek aprēķinātas, taču tās tiks vērtētas administratīvo izmaksu un citu saimniecisko izdevumu, kas saistīti ar ēkas uzturēšanu un apsaimniekošanu, samazinājuma un energoresursu ietaupījumu kontekstā, aģentūru LETA informēja bankas Korporatīvo komunikāciju un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Indra Zinkeviča.

Par «Parex bankas» darbinieku pārcelšanos uz jauno bankas ēku Republikas laukumā 2a plānots lemt nākamās nedēļas «Parex bankas» padomes sēdē, taču, visticamāk, tas nenotiks ātrāk par augustu.

No desmit adresēm, kurās atrodas «Parex bankas» struktūrvienības, tikai viena ēka ir bankas īpašumā, bet visas pārējās tiek nomātas, tādējādi banka var elastīgi uzteikt nomas līgumus, bet bankas īpašumā esošo ēku plānots iznomāt, teica Zinkeviča.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē ekspluatācijā tika nodota «Parex bankas» jaunā ēka.

Ēku valsts komisijai nodeva galvenais būvuzņēmējs - SIA «Augstceltne». Valsts komisijas aktu par ēkas nodošanu ekspluatācijā parakstīja arī «Parex bankas» pārstāvji.

Ēkas inženiertehniskais risinājums veidots ar augsta līmeņa tehnoloģiju lietojumu, lai tas būtu maksimāli praktisks, ekonomisks un funkcionāls, videi un veselībai draudzīgs, kas mūsdienās ir ļoti būtiski, norāda «Parex bankas» Operacionālās direkcijas vadītāja Tīna Ķuze.

Jaunās ēkas kopējā platība ir 20 057 kvadrātmetri. Tajā darbosies ēkas vadības sistēma (BMS), kas ļaus maksimāli ietaupīt un racionāli izmantot energoresursus. Ēkai ir divi neatkarīgi elektropievadi, lai nodrošinātu pastāvīgu enerģijas piegādi un pasargātu no piegādes traucējumiem.

Ēkas galvenais arhitekts un idejas autors ir baltvācu arhitekts Meinhards fon Gerkāns. Projekts veidots, lai tas organiski iekļautos Vecrīgas un Citadeles ēku kompleksos, kā arī būtu kā balanss Centrāltirgus četriem paviljoniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu