IZM atrod 500 000 latu sporta skolu treneru algām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atradusi daļēju finansējumu - nepilnus 500 000 latus - sporta skolu treneru atlīdzībai par laiku no 1. septembra līdz šā gada beigām, aģentūru LETA informēja izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos Agnese Korbe. 

Apvienojot un optimizējot IZM padotībā esošās aģentūras, līdzekļi tiks pārdalīti par labu sporta skolu treneru atalgojumam, atzīmē izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS). Viņa piebilst, ka par šādu līdzekļu pārdali 14. jūnijā vienojās arī Ministru kabinets, lemjot par 2009. gada valsts budžeta grozījumiem.

Lai meklētu papildus risinājumus saistībā ar sporta skolu treneru atalgojumu, jau piektdien, 12. jūnijā, ministre aicināja uz sarunu Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Sporta skolu direktoru padomes pārstāvjus, kurā tika panākta vienošanās, ka arī partneri meklēs iespējas un atbalstīs sporta skolu darbību, tostarp arī treneru atalgojumu, lai ekonomikas stabilizācijas laikā kaut daļēji nodrošinātu viena no sporta sistēmas pamatiem - sporta skolu - darbību.

Koķes un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētāja Andra Jaunsleiņa sarunās rasta izpratne, ka arī pašvaldības meklēs iespējas un turpinās atbalstīt pašu dibinātās sporta skolas, atzīmē Korbe.

Tāpat IZM turpina darbu, lai kopā ar sociālajiem partneriem nodrošinātu finansējumu sporta skolu treneru atlīdzībai arī nākotnē, neskatoties uz sarežģīto valsts budžeta situāciju.

Kopumā Latvijā ir 69 pašvaldību dibinātas sporta skolas, kurās ir apmēram 30 tūkstoši audzēkņu un kuras treneru atlīdzību saņem mērķdotācijas veidā no valsts budžeta līdzekļiem.

Koķe rosina atsevišķas pašvaldības sakārtot un koncentrēt savu sporta skolu tīklu, jo valstī ir pašvaldības, kurās ir vairākas sporta skolas.

Veidojot šīgada valsts budžeta grozījumus, 11. jūnijā valdību veidojošās politiskās partijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Pensionāru federācija parakstīja vienošanos saistībā ar budžeta deficīta samazināšanu par 500 miljoniem latu 2009. gadā.

Tā paredz samazināt arī mērķdotācijas pašvaldībām sporta, mākslas un mūzikas skolām 8,1 miljona latu apmērā, sporta skolām no šīs summas līdz 2009. gada beigām bija paredzēti 2,4 miljoni latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu