Vrubļevskis situāciju ar sporta skolu treneru algām dēvē par kritisku

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis uzskata, ka situācija ar sporta skolu treneru algām pēc plānotajiem budžeta grozījumiem būs kritiska.

«Šāda summa būtu nepietiekami arī pie budžeta samazinājuma. Tie ir tikai kādi 40% no nepieciešamā,» aģentūrai BNS norādīja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. «Joprojām ir spēkā aicinājums rast līdzekļus no neparedzētiem izdevumiem. Skaidrs ir tikai viens, ka 1. janvārī būs jāsāk no nulles.»

Lielākā problēma ir tā, ka finansējums tiek samazināts pedagogiem no profesionālās ievirzes skolām. «Bet Finanšu ministrijas ierēdņi uzskata, ka naudu šādām skolām atrast ir pašvaldību uzdevums,» piebilst LOK prezidents.

2009. gada septembrī plānots sasaukt LOK, LSFP un Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes kopsapulci ar valsts un pašvaldību organizāciju līdzdalību par sporta skolu sporta un citu programmu atbalstu un finansējumu 2011. gadā.

«Septembrī jau būs sācies mācību gads, pēc vēlēšanām iestrādājušās pašvaldības un būs skaidrs, kuras no tām gatavas strādāt kopīgi ar mums,» norāda Vrubļevskis. «Var tikai iedomāties, kā jūtas tie 1200 treneri, kuriem pirms skolēnu brīvdienām pavēstīts, ka naudas nebūs.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu