Nervozā Austrija gatava smieties par Bruno jokiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

«Provokācija visaugstākajā līmenī,» tā kāds Austrijas laikraksts nosaucis jauno filmu par austriešu dizaineri geju Bruno. Sašas Barona Koena jaunākais veikums «Bruno» Austrijā tiek gaidīts ar dalītām emocijām, kad aizvainojums mijas ar nervozu prieku, vēsta[s:25257]

Atšķirībā no Kazahstānas varas iestāžu ierēdņiem austrieši sirsnīgi smējās par Sašas Barona Koena iepriekšējo filmu «Borats: Amerikas kultūras mācība par labu lieliskajai Kazahstānai». Bet vai viņi tikpat sirsnīgi smiesies arī par Bruno, kas, pēc kādā austriešu interneta vietnē publicētā raksta autora domām, «neparāda Austriju no tās labākās puses». Austrijas mediji no paša sākuma cītīgi sekojuši līdzi Bruno filmēšanas gaitām.

Austrieši ir noraizējušies par savas valsts tēlu, kuru jau tā nomelnojusi tiesas prāva pret Džozefu Friclu, kas savas mājas pagrabā 24 gadus turēja ieslodzījumā un seksuāli izmantoja savu meitu, kas viņam dzemdēja vairākus bērnus.

«Heute.at» žurnālisti Lisu Trompišu nokaitinājusi intervija ar Bruno modes žurnālā «Marie Claire», kur viņš Hitleru nodēvējis par «šīs valsts «melno avi»».

«Mēs lepojamies ar savu valsti, un esam audzināti ar mērķi censties sasniegt austriešu sapni — dabūt darbu, dabūt pagrabu un uzaudzināt tajā savu ģimeni,» intervijā teicis Bruno.

Žurnāliste uzskata, ka «tas nemaz nav smieklīgi». Grūti pateikt, kas ir ļaunāk — pret Austriju mestais apvainojums vai frāze, ka «Hitlers bija «tikai melnā avs»».

Britu un austriešu medijos parādījušās ziņas, ka Bruno savu tēlu, iespējams, veidojis pēc reālas personas — Alfona Haidera, kas ir viens no populārākajiem Austrijas televīzijas programmu vadītājiem, kurš pats gan uzskata, ka viņam ar Bruno kopīgas ir tikai divas lietas — arī viņš ir austrietis un atklāts par savu homoseksualitāti.

Haiders uzskata, ka Bruno centieni kļūt par «populārāko austrieti kopš Hitlera» var būt nopietns izaicinājums austriešu humora izjūtai. Pēc Haidera domām, par nacistu tēmu nebūtu īsti pareizi jokot. Pašam televīzijas vadītājam nekas nav pretim, ka viņš tiek saistīts ar Bruno, un uzskata, ka Saša Barons Koens ir lielisks komiķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu