Ūdenī nolaidīs Andrejsalā pārbūvētu jahtu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 19. jūnijā, ap plkst. 11.00 ūdenī tiks nolaista Kurzemes kadetu kluba (KKK) jahta «Moriana», kas aizvadītajos četros gados tikusi pacietīgi pārbūvēta angārā Andrejsalas dienvidu daļā. Plānots, ka «Morianas» dzimšanas dienas svinības notiks sestdien, 20. jūnijā, plkst. 17.00 pilsētas jahtklubā (Eksportostā Andrejsalas ziemeļos).

Šī divmastu jahta ir rekonstruēta eksperimentālā kārtā, un patlaban tā ir vienīgā «Schoner» tipa jahta, kas uzbūvēta Baltijas valstīs. «Moriana» ir 5,4 metrus plata un 27 metrus gara.

Jahtas rekonstrukcijā piedalījušies burāšanas sporta mācību bāzes Kurzemes kadetu klubs biedri un entuziasti, un rekonstrukcija prasījusi aptuveni četrus gadus. 30 gadu vecā jahta pārbūvēta pilnībā — tagad tajā ir četras kajītes un liela vieskajīte, 12 guļvietas, aprīkots grillbārs. Kopumā uz klāja var uzņemt 30 cilvēkus.

Kā stāsta KKK komandors Gunārs Pakalnietis, jahta tiks izmantota burāšanas sporta mācību bāzes skolēnu apmācībai, un pirmie braucieni plānoti pa Baltijas jūru uz Skandināviju — Dāniju un Zviedriju. Entuziasma pilns par paveikto darbu, KKK komandors prognozē, ka jahta būs ļoti ātra, jo tās platuma un garuma attiecība izveidota 1:5. «Gluži kā nazis,» peldlīdzekli raksturo Pakalnietis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu