Nepieciešams:
Borščs «Vecpuiša brokastis»
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
gabaliņš liellopu gaļas ar kauliņu
3 kartupeļi
2 bietes
burkāns
sīpols
garšvielas
sāls
2 daiviņas ķiploka
300 g svaiga kāposta
eļļa
Pagatavošana:
Katliņā ielej ūdeni, ieliek kauliņu, uzvāra, noputo un turpina vārīt uz nelielas uguns.
Notīra dārzeņus. Kartupeļus sagriež kubiņos, bietes un burkānus sarīvē. Kāpostus sagriež. Sagriež sīpolu un apcep eļļā. Pievieno burkānus, apcep.
Saknes ieliek buljonā, pavāra. Kad gaļa gatava, to izņem un sagriež gabaliņos, liek atpakaļ zupā.
Zupai pievieno ķiploku, garšvielas un sāli.