Kurzemes novada deju svētki Ventspilī tuvojas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

27. jūnijā plkst. 20.00 Ventspils futbola stadionā, Katoļu ielā 40, notiks Kurzemes novada deju svētki «Ar Jānīti padziedāju, ar Pēteri sadejoju», informē Ventspils pilsētas Domes Kultūras centra producente Gundega Buķele.

Skaistākajā laikā — vasaras pilnbriedā — Ventspilī pulcēsies 121 jauniešu, vidējās un vecākās paaudzes deju kolektīvs, kurā apvienojušies 2482 dejotāji no Tukuma, Talsu, Kuldīgas, Saldus, Liepājas, Ogres, Bauskas, Cēsu, Ventspils rajona, kā arī no Liepājas, Jūrmalas, Rīgas, Jelgavas un Ventspils.

Svētku mākslinieciskā vadītāja un idejas autore ir Tukuma rajona deju kolektīvu virsvadītāja Zanda Mūrniece. Svētku virsvadītāju godā Kurzemes novada deju kolektīvu virsvadītāji, kuri aktīvi piedalījušies repertuāra atlasē, pārbaudē un deju kolektīvu sagatavošanā svētkiem, — Iveta Pētersone (Ventspils pilsēta un rajons), Ramona Irbe (Kuldīgas rajons), Lita Freimane (Talsu rajons), Santa Laurinoviča un Inese Buša (Saldus rajons), Valda Grīnfelde (Liepājas rajons), Olita Laiveniece (Liepājas pilsēta), bet svētku fināla iestudējumu veido horeogrāfs Jānis Purviņš.

Možu garu un raitu deju soli koncertā palīdzēs uzturēt deju svētku režisore Rudīte Poča un Liepājas aktrišu folkloras kopas «Atštaukas» dalībnieču asās mēles.

Programmā tiks izdejotas gan līdz šim redzētas un iemīļotas dejas, gan jaunrades deju konkursā «Kurzemes zelta dejas» apbalvotās dejas.

Koncerts veidots, lai prieku gūtu gan dejotāji, gan skatītāji, jo tas notiek laikā starp Jāņiem un Pēteriem. Tas ir laiks, kad daba zied un visu paaudžu ļaudīm gribas dejot, līksmot, priecāties par labi padarītu darbu un cildināt vienam otra panākumus. Kurzemei ir, ar ko lepoties, jo svētki ir pašu izauklēti un sarūpēti!

Svētkos savu līdzdalību pieteikuši arī 30 viesu kolektīvi no Rīgas, Bauskas, Ogres, Jelgavas pilsētas un rajona. Cēsu rajons piedalīsies ar īpašu programmu, jo vēlas pārņemt kurzemnieku sākto tradīciju veidot sava novada svētkus.

Pēdējie Kurzemes novada deju svētki notika 2005. gadā Aizputē, apvienojot 77 jauniešu, vidējās un vecākās paaudzes deju kolektīvus.

Šogad Kurzemes deju svētku organizatorisko atbildību uzņēmies Ventspils pilsētas Domes Kultūras centrs sadarbībā ar Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūru.

Lai man tīk, kur man tīk,
Ventspilī tur man tīk,
Ventspilī tur man tīk,
Tur lustīga dancošana.

Gaidīti, priecēti un aplīgoti būs visi!

Biļetes cena: Ls 1. Biļešu iepriekšpārdošana Ventspils kultūras centra kasē (tālrunis 63624796).

Kurzemes deju svētkus atbalsta Ventspils pilsētas Dome, Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

www.ventspils.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu