Freibergs 14. vietā PČ posmā Ķegumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Pasaules motokrosa čempionāta desmitajā posmā - Latvijas «Grand Prix» izcīņā - Ķeguma trasē «Zelta Zirgs» MX1 klasē otrajā braucienā labākais no Latvijas motokrosistiem bija Lauris Freibergs («Yamaha»), kurš izcīnīja 14. vietu.

Interesanti, ka Freibergs jau ir beidzis profesionālā sportista karjeru, tomēr uz pirmo pasaules čempionāta posmu Latvijā viņš saņēma wild card. Pirmajā braucienā Freibergs izcīnīja 16. vietu, bet otrajā ieguva 14. vietu un nopelnīja vēl septiņus kopvērtējuma ieskaites punktus.

Otrajā braucienā no latviešiem pie ieskaites punktiem tika arī Ivo Šteinbergs («Honda Latvia Elksni»), kurš ieguva 18. vietu (pirmajā braucienā 14. vieta), bet Dāvis Līvs («Yamaha») un Filips Kempelis («Honda Latvia Elksni») tāpat kā pirmajā braucienā kā pēdējie nopelnīja ieskaites punktus par attiecīgi 19. un 20. vietu. Mārtiņš Aleksandrovičs («Kawasaki»), kurš pirmajā braucienā nefinišēja otrajā ieguva 21. vietu.

MX1 klasē divu braucienu summā Freibergs izcīnīja 14. vietu, Šteinbergs ierindojās 17. vietā, bet Līvs, Kempelis un Aleksandrovičs ieņēma attiecīgi 22., 23. un 24. vietu.

MX1 klases kopvērtējumā pēc šī posma Šteinbergs ar 16 punktiem ieņem 33. vietu, Freibergs ar 12 punktiem atrodas 37. vietā, Līvs ar četriem punktiem ir 43. vietā, bet Kempeļa rēķinā ir divi punkti, kas viņam šobrīd dod 46. vietu.

MX2 klasē otrajā braucienā 12. vietu ieņēma Latvijas motosportists Matīss Karro («MVD-D Suzuki»), kurš pirmajā braucienā bija ieguvis 13. vietu. Par otrajā braucienā izcīnīto 12. vietu Karro nopelnīja deviņus punktus pasaules čempionāta kopvērtējuma ieskaitē.

Bet pārējie Latvijas motosportisti MX2 klasē otrajā braucienā pie ieskaites punktiem netika. Augusts Justs («Honda Latvia Elksni») otrajā braucienā tāpat kā pirmajā ieņēma 21. vietu, paliekot vienu pozīciju aiz punktiem. Toms Macuks, kas pārstāv «Rodeo» komandu, ierindojās 22. vietā (pirmajā braucienā 31. vieta), bet viņa komandas biedrs Dāvis Ivanovs, kas pirmajā braucienā izstājās, otrajā braucienā nepiedalījās.

Divu braucienu summā Karro nopelnīja 17 punktus, ieņemot 12. vietu. MX2 klases kopvērtējumā Karro rēķinā tagad ir 44 punkti, kas viņam dod 25. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu