SVA aicina iedzīvotājus dzert daudz ūdens un neuzturēties saulē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienās, kad Latvijā gaisa temperatūra ir ļoti augsta un sasniedz pat +28 grādu atzīmi, Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) speciālisti aicina iedzīvotājus ievērot vairākus piesardzības pasākumus, lai izvairītos no karstuma dūriena.

Karstā laikā ieteicams plānots savu dienu tā, lai izvairītos no karstuma un pēc iespējas vairāk atrastos labi vēdināmās telpās. Jā iespējams, nevajadzētu uzturēties atklātā saulē laikā no plkst. 11.00 līdz 15.00.

Ja nevar izvairīties no došanās ārpus telpām, ieteicams paņemt pietiekamu ūdens daudzumu un uzturēties ēnā. Ieteicams valkāt cepuri, kā arī gaišas, vieglas un elpojošas drēbes.
Lai neapdegtu, jālieto saules aizsargkrēms, bet, lai atvēsinātos, vēlams ieiet vēsā dušā vai vannā.

Speciālisti iesaka lietot uzturā aukstus ēdienus, īpaši salātus un augļus, kas satur daudz ūdens.

Iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem, lietojot uzturā pārtikas produktus, kas ātri bojājas. Šādi produkti ir piena, gaļas un zivju izstrādājumi, kā arī olas un dažādi jau sagatavoti produkti vai pusfabrikāti. Minētos pārtikas produktus nepareizi uzglabājot un pēc tam lietojot uzturā, cilvēks var saslimt ar pārtikas toksisko infekciju jeb saindēšanos ar pārtiku, akūtām zarnu trakta infekcijām vai salmonelozi. Sabiedriskās ēdināšanas vietās un pārtikas veikalos, kur pasniegtā ēdiena kvalitāte nešķiet atbilstoša, cilvēkam ir tiesības atteikties no piedāvātā ēdiena vai produkta.

Peldoties jāievēro piesardzība — pārkarsis cilvēks nedrīkst strauji iet peldēties aukstā ūdenī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu