Tiesībsargs noraida viņam veltītos pārmetumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tiesībsargs Romāns Apsītis noraida Tiesībsarga biroja arodbiedrības pārstāvju pārmetumus par pasivitāti un lēmumu pēkšņu atsaukšanu. Viņš uzsver, ka sabiedrība tiks informēta par biroja līdzšinējo turpmāko darbību.

Atklātā vēstulē Apsītis saka: «Valsts šobrīd spiesta atteikties no funkcijām, kuras nespēj veikt. Visās valsts iestādēs samazina gan darba algas, gan darbinieku skaitu. Arī Tiesībsarga birojs nav un nebūs izņēmums. Darba apjoms Tiesībsargam nesamazināsies. Tas nozīmē, ka visiem biroja darbiniekiem nāksies strādāt vairāk un visi par to saņemsim mazāku samaksu. Izņēmumu nebūs.»

Viņš norāda, ka nekad nav saskāries ar tik nekrietnu rīcību, kā tagad un uzsver, ka diktātam nekad nav pakļāvies un arī nepakļausies.

Apsītis arī informē, ka ir saņēmis dienesta ziņojumu par iespējamu interešu konfliktu. Atbilstoši likumam,  30.jūnijā attiecīgās biroja amatpersonas atstādinātas no pienākumu pildīšanas un 1.jūlijā tām ir lūgti paskaidrojumi. Taču līdz pārbaudes noslēgumam amatpersonu rīcību viņš publiski nevērtēs.

Jau vēstīts, ka 26 Tiesībsarga biroja darbinieki bija parakstījuši dokumentu, kurā lūdz Apsīša atstādināšanu no amata. Darbinieki Apsītim pārmet pasīvu rīcību un pēkšņu lēmumu atsaukšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu