Skolā nedrīkst skūpstīties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: scanpix/AP

Somersetas grāfistē britu skolēniem aizliegts skūpstīties skolā, ziņo «[s:25622]».

Skolas direktors Kriss Ričardsons to komentē kā tradicionālu vērtību ievērošanu, neraugoties uz skolas progresīvo virzību.

Skolā mācās aptuveni 1200 skolēni vecumā no 13 līdz 18 gadiem. Vecāki šādu skolas rīcību neatbalsta, jo uzskata, ka skūpstīšanās ir neatņemama pusaudžu dzīves sastāvdaļa. 

Skola saņēmusi Lielbritānijas balvu par pastāvīgi labajiem skolēnu zināšanu rezultātiem. Mācību iestādei jau sen ir ļoti stingras skolas slava, un ne visiem vecākiem tas patīk.

Piemēram, 2007. gadā 16 gadu vecais Toms Boslijs gandrīz tika izslēgts no skolas, jo tenisa kortā ēda ābolu, bet lietot pārtiku tenisa kortos ir stingri aizliegts.

Vecāki bieži ir neapmierināti, ka skolēnus soda par niecīgiem skolas noteikumu pārkāpumiem, piemēram, neaizpogāta krekla augšējā poga, novilkta žakete karstā laikā, nedaudz citāda melna toņa bikses utt. Vecāki izveidojuši pat protesta komiteju. Tā arī centīsies panākt, lai skolēniem skolā atļautu skūpstīties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu