Jaunie Latvijas pilsoņi neatzīst okupāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Divi krievu tautības jaunieši, kas nupat beiguši vidusskolu un kārtojuši naturalizācijas eksāmenus, pauž pārliecību, ka Latvija nekad nav tikusi okupēta. Intervijā «Latvijas Avīzei» Zolitūdes ģimnāzijas absolvents Sergejs Badukins (19) un Jeļena Žiguļiča (18) stāsta arī par grūtībām iemācīties latviešu valodu.

Jautāti, vai piekrīt, ka Latvijā bija padomju okupācija, abi jaunieši atbildējuši noraidoši.

Sergejs apgalvo, ka bijusi aneksija, nevis okupācija. «Padomju armija Latvijā neienāca ar ieročiem, tā nešāva. Galvenā problēma Latvijas un Krievijas vēsturē ir Staļina režīms. Latvija, Lietuva un Igaunija grib uzsvērt, ka padomju laikā bija daudzas represijas, bet daudz represiju notika arī Krievijā. Tās organizēja viena cilvēka vadīts režīms, un mēs par to nevaram justies vainīgi, tāpat par to vainīga nevar justies Krievija. Šādās Staļina režīma darbībās vainojami aptuveni desmit cilvēki. Otrajā pasaules karā krituši daudzi mani radinieki, un mēs pat nezinām, kur viņi palikuši,» stāsta jaunais Latvijas pilsonis.

Arī Jeļena atzīst, ka okupācija nav bijusi. «Latvijas iedzīvotāji padomju armijas ienākšanai nepretojās un to sagaidīja ar ziediem. Tā ka tas bija brīvprātīgi. Ir taču saglabājušās fotogrāfijas un dažādi dokumenti, kas par to liecina,» laikrakstam savu versiju stāstījusi absolvente.

Abi jaunieši gan ļoti labi zina, kas tiek atzīmēts 9. maijā, taču, jautāti, kas bija Baigais gads, neviens nespēja atbildēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu