Latvijā reģistrē otru saslimšanas gadījumu ar cūku gripu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas Infektoloģijas centra laboratorijas Virusoloģijas nodaļa apstiprinājusi valstī otro inficēšanās gadījumu ar  gripas AH1N1 vīrusu jeb  tā dēvēto cūku gripu, portālu «Apollo» informēja Infektoloģijas centrā.

Materiāls pārbaudei uz  Latvijas Infektoloģijas centra laboratorijas Virusoloģijas nodaļu atsūtīts no kāda rajona slimnīcas, kur iestājusies paciente ar gripai līdzīgiem simptomiem. Mediķi izteikuši aizdomas par iespējamo inficēšanos ar cūku gripu, jo paciente bija atgriezusies no brauciena pa Meksiku, tādēļ nekavējoties tika lūgta Latvijas Infektoloģijas centra palīdzība, veikt nepieciešamo laboratorisko izmeklēšanu.

Latvijas Infektoloģijas centra virusologi apstiprinājuši, ka sieviete ir inficējusies ar gripas AH1N1 vīrusu, kas apliecina cūku gripas esamību.

«Šajā gadījumā paciente, visticamāk, tiks pārvesta uz Latvijas Infektoloģijas centru, kur turpinās ārstēšanos» stāsta Infektoloģijas centra direktora pienākumu izpildītājs, profesors Jāzeps Keišs.

Profesors atgādina, ka vasaras atvaļinājumu laikā iedzīvotāji dodas arī uz  vīrusa skartajām teritorijām, tādēļ aicina visus pievērst uzmanību pat vissīkākajām pazīmēm, kas varētu norādīt uz saslimšanu ar gripu.

Sabiedrības veselības aģentūrā portālu «Apollo» infomrēja, ka saslimusī ir sieviete, kura ar jaunās gripas vīrusu inficējās pēc kontakta ar Jelgavas bērnu un jauniešu centra «Junda» dalībnieku. Minētā centra deju kolektīvs no 12.jūnija līdz 7.jūlijam uzturējies Meksikā. Pati saslimusī sieviete no Latvijas nebija izbraukusi.

Sieviete saslimšanas simptomus sajuta ceturtdien un vērsās pie sava ģimenes ārsta Jelgavas slimnīcā. Slimniecei slimības gaita ir viegla un pašreiz viņa jūtas labi.

Šobrīd un turpmākās dienas SVA Zemgales reģionālās filiāles epidemiologi apzinās kontaktpersonas, viņu veselības stāvokli, informēs par piesardzības pasākumiem, kā arī sniegs informāciju par kontaktpersonām ģimenes ārstiem. Nepieciešamības gadījumā tiks organizēta laboratoriskā izmeklēšana.

Pirmo saslimšanas gadījumu mediķi konstatēja pirms Jāņiem kādai sievieti, kas bija atgriezusies Latvijā no ASV un Kanādas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu