Vai onanēšana ir kaitīga?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Ieviņš

Kā pareizi jāonanē? Kādi paņēmieni jāizmanto? Cik reizes dienā drīkst onanēt?

«Nesen draugs man (12) parādīja, kā jāonanē. Viņš izvilka savu peni no biksēm un masēja ar augšup un lejup ejošām kustībām, līdz izdalījās dažas pilītes šķidruma.

Pēc tam es arī dažas reizes pamēģināju, un sajūta ir lieliska, tikai pēc tam mani sāk mocīt sirdsapziņa un kauns no vecākiem. Turklāt gribētu zināt, vai onanēšana var būt kaitīga veselībai?»

«Es (13) to daru vienmēr pirms iemigšanas. Biksītes nenovelku un viegli berzēju maksti. Uztraucos, vai sieviešu ārsts varēs pamanīt, ka es apmierinu pati sevi?»

«Jau vairākus mēnešus es (15) sevi apmierinu vismaz reizi dienā. Vai tādēļ es ātrāk kļūšu impotents salīdzinājumā ar zēnu, kurš to nedara vai dara ļoti reti?»

Tu droši vien esi dzirdējis kaut ko sliktu par onanēšanu — līdz pat epilepsijai un impotencei. Mūsdienās to būtu pareizāk saukt par masturbēšanu. Lai ko tu arī būtu dzirdējis, aizmirsti to uz visiem laikiem!

Ir vienkārši neticami, ka mūsu izglītotajā laikā vēl arvien tiek izplatītas tādas pasakas. Pašapmierināšanās ir ne tikai labākais veids, kā iepazīt savu ķermeni, bet māca arī apieties ar savu seksualitāti, līdz ar to vēlāk ir daudz vieglāk sākt attiecības ar īstu partneri. Piemēram, seksualitātes pētnieki apgalvo, ka meitenes, kas labi iepazinušas savu ķermeni masturbējot, arī vēlāk ir vieglāk apmierināmas, jo var konkrēti pastāstīt par savām vēlmēm un vajadzībām.

Pašapmierināšanās nozīmē, ka tev ir sekss ar kādu, ko tu ļoti mīli, proti, ar sevi pašu. Un ir skaidrs, ka nevienam citam par to nav nekādas daļas. Jau mazi bērni neapzināti gūst baudu, šurpu turpu šļūkājot pa kādu priekšmetu un kairinot dzimumorgānus. Iestājoties pubertātei, kā meitenēm, tā zēniem arvien biežāk parādās seksuālas fantāzijas un spriedze, dzimumorgāni sāk pulsēt, pukstēt un kaut kā «komiski uzvesties».

ASV jau gadiem ilgi notiek plaši pētījumi, kad aptaujāti tiek tūkstošiem cilvēku. Tie skaidri parāda, ka lielākajai daļai vīriešu un sieviešu pirmais orgasms radies pašapmierinoties (aptaujā iespējama atkārtota piedalīšanās un atturēšanās no atbildes).

Vīriešu pirmais orgasms:

67% — masturbācija, 14% — seksuāli sapņi, 13% — dzimumdzīve, 0,5% — petings.

Sieviešu pirmais orgasms:

45% — masturbācija, 28% — dzimumdzīve, 25% — petings, 5% — seksuāli sapņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu